![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę aplikację z testami dla uczniów i chcę zrobić coś takiego , użytkownik wybiera test który chce rozwiązać następnie na ekranie pokazuje się pierwsze pytanie zapisane w tabeli z pytaniami dla tego testu i tu właśnie mam problem , nie mam już pomysłu jak zrobić coś takiego żeby po wybraniu odpowiedzi i kliknięciu na przycisk Zaznacz w miejsce wcześniejszego pytania pojawiało się kolejne pytanie z tego testu . Próbowałem już różnych sposobów ale nie działały jak należy kiedy używałem pętli for w kółko wyświetlało się tylko pierwsze pytanie (wyświetlały się pod sobą), potem dodałem do tego sprawdzanie czy przycisk Zaznacz został naciśnięty ale to też nie pomogło . Może ktoś robił kiedyś coś podobnego albo wie jak to zrobić to proszę o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trochę mało informacji dałeś, wygodnie by było gdybyś sobie pytania trzymał w tablicy i zapisał ją do sesji i potem przechodząc do następnego wyświetlasz pytanie z kluczem o 1 większe
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetlanie pytań mam zrobione tak, tylko że w tym przypadku wyswietla wszystkie pytania z danej kategorii i testu, dodam jeszcze że kolene pytania mają być wyświetlane na tej samej stronie co pierwsze przykładowo quiz.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysle ze problem masz tu:
a ogolnie to zrobilbym tak: w bazie bym ponumerowal te pytania i przechodzil tak
-------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc Ghost_78 wszystko działa , właśnie coś takiego chciałem zrobić tylko nie wiedziałem jak.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma sprawy
![]() -------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące mojej aplikacji z testami chciałbym zrobić coś w stylu zabezpieczenia przed ucieczką użytkownika(czyli zamknięciem strony) w trakcie rozwiązywania testu , żeby przed zamknięciem strony zapisały mu się do bazy punkty które zdobył dotychczas i zaznaczyło że rozwiązał już ten test . I chciałbym się dowiedzieć czy w php coś takiego jest możliwe i jeśli tak to jak coś takiego zrobić .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może po każdym pytaniu wysyłać zapytanie do bazy z ilością punktów? Tj. w bazie ma 3 punkty dobrze odpowiedział na kolejne pytanie i przechodzi do następnego pytania(wysyła formularz) wykonuje się zapytanie UPDATE który dodaje +1 pkt to istniejącego już rekordu?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:08 |