![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam drobny problem , który przyznam się szczerze aż wstyd się przyznać że jestem z nim w kropce.
Otóż przetwarzam formularz w którym to użytkownik wybiera ile pól chce wprowadzić, i każde to pole ma jako name ustawioną kolejną liczbę zaczynając od 1 Kod wygląda następująco:
I tutaj pojawia się problem ponieważ zmienna przypisywana do $wynik powinna wyglądać np. tak $data['3'] . Tak więc w jaki sposób wstawić tą zmienną $i do tablicy $data tak żeby po prostu iterowało kolejne pola formularza ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem co chcesz osiągnąć. Trochę zawile to opisałeś. Dobrze rozumiem, że najpierw użytkownik wpisuje w pole tekstowe czy tam input pewną liczbę n, tak? Klika dalej czy co tam i w wyniku dostaję listę n inputów o nazwach od 1 do n, tak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
/EDIT
Ok, b4rt3kk faktycznie miałeś racje najprościej jest przez $_POST[$i]; nie wiem czemu sobie utrudniałem życie ;P Ten post edytował Mackos 5.11.2010, 12:11:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca, użytkownik ma formularz, po kliknięciu 'więcej' dochodzi mu kolejny <textarea name="<?php echo $i; ?>"></textarea> I teraz właśnie chce to wszystko zapisać do bazy, w dalszej części skryptu mam zrobione jak należy zapisywanie do bazy. Jednak chodzi mi o to że w sytuacji gdy mam
Każda wartość pobrana zapisywana jest pod zmienną $data['nazwa_input'] i co jest problematyczne nazwa okraszona jest apostrofami, ja chce wpisywac w miejsce 'nazwa_input' wartość zmiennej $i lecz samo $data[$i] jak wspominałem nie działa. Jakie wartości wyświetli taka modyfikacja?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:24 |