![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnośnie odświeżania. Dokładniej chodzi tutaj prawdopodobnie o przeciążenia serwer zbyt dużą ilością zapytań. Znam stronę na której gdy przytrzyma się F5 (odśwież) przez np. 10 sekund to potem około 2 minut strona muli i wyskakują błędy MySQL. Na swojej też próbowałem - niby działa ale jak można się przed tym zabezpieczyć? Jest jakieś ograniczenie zapytań na jedno IP? Jak zrobić żeby przy zbyt dużej ilości zapytań/przeciążeniu strony wyskakiwał jakiś błąd? - coś jak Pan Gąbka na NK.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 5 Dołączył: 31.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli masz serwer dedykowany pod to to warto zapoznać się z manualem mysql i odwiedzić stronę mysql.com - tam w dokumentacji znajdziesz informacje na ten temat.
Z tym że w/g mnie to brakuje ci indeksów na zapytaniach. Skoro zapytanie wykonuje sie wolno to może jest źle napisane. No i w woli cache to warto pomyśleć nad takim rozwiązaniem o ile tych danych jest sporo i każde wyciąganie danych z bazy wiąże się z dużymi przeliczeniami... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam dedyka. Normalny hosting.
Czytałem coś o indexach nie bardzo rozumiem. Jeszcze poszukam i się zagłębie. Mogę na ślepo powiedzieć, że strona jest źle napisana bo znam podejście osób ją tworzacych. Więc część to pewnie ich wina. Cache dla MySQL? Pierwsze słyszę. Poczytam. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 02:53 |