![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dostałem do zrobienia ćwiczenia które mam wykonać na podstawie materiałów dołączonych do ćwiczeń. Jednak nie mogę zrobić dwóch zadań: Pierwsze: Używając skryptu P02.php zalogować się na konto admin wykorzystując komentowanie niechcianego fragmentu zapytania. Skrypt P02.php;
cfg.php to tylko połączenie z bazą. Według materiałów powinno to zostać zrobione mniej więcej tak zapytanie w P02.php powinniśmy zmienić na: a w przeglądarce internetowej powinniśmy wpisać htp://adres/lokalizacja/nazwa_skryptu.php?login=admin'/* (oczywiście powinny być dwa "t" w http.) Drugie zadanie: Wykorzystując umiejętności z poprzednich zadań oraz funkcję PHP concat, a także skrypt P04.php wydobyć z bazy wszystkie loginy i hasła znajdujące się w bazie MySQL. Skrypt P04.php:
według materiałów powinno to zostać zrobione tak, zapytanie w skrypcie P04.php zamieniamy na:
a w przeglądarkę wpisujemy htp://adres/lokalizacja/nazwa_skryptu.php?login=%' and 1=2 union select haslo from uzytkownicy /* Proszę o wskazówki co robię nie tak. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w drugim ma być:
' and 1=2 union select concat_ws(':',login,haslo) /* a w pierwszym powinno śmigać. Zobacz czy nie masz włączonego magic_quotes -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę, że uczysz się programować. Wyrób sobie dobre nawyki jak np. używanie PDO zamiast mysql_*().
PHP staje się coraz bardziej obiektowym językiem i niektóre funckje stają sie depraced, poleganie na np. magic quotes się niedługo skończy ![]() -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę, że uczysz się programować. Wyrób sobie dobre nawyki jak np. używanie PDO zamiast mysql_*(). PHP staje się coraz bardziej obiektowym językiem i niektóre funckje stają sie depraced, poleganie na np. magic quotes się niedługo skończy ![]() Przeczytaj jego post jeszcze kilka razy. Jak dla mnie on uczy się o atakach SQL Injection i do końca nie rozumie materiału. ;] -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie
![]() To tK jest jak się pisze po nocach kod i odłożone na forum;) A zadanie przypomina mi takowe z tdhack wiec pytanie o rozwiazanie jest wojen hehehhe ![]() -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 00:10 |