![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam prezesów,
Dzisiaj przybiegam z kolejnym problemem a łoto on:
Czy da się a jeśli tak to jak ![]() Pzdr styryl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 13 Dołączył: 15.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się pokaż jak robisz na zwykłej tablicy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw próbowałem na zwykłej zmiennej o tak:
ale zwracało mi tylko jeden rekord, na tablicy robiłem tak:
efekt był niezadowalający, za bardzo nie mam pomysłu jak to rozegrać, są to moje pierwsze walki z rekurencją. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 10 Dołączył: 30.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozbiłem wszystko na dwie metody. W metodzie getParentId zakomentowałem kod który prawdopodobnie będzie działał u Ciebie. Switch w tej metodzie symuluje wyciąganie danych z bazy danych. Takie rozwiązanie działa ale jest od razu radzę zainteresować się tym modelem. Przy zastosowaniu tego modelu twój problem sprowadzał by się do wykonania jednego i tylko jednego zapytania do bazy danych niezależnie od położenie kategorii w strukturze. ... a do komunikacją z bazą danych polecam PDO Ten post edytował Methestel 5.11.2010, 14:10:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:34 |