![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam zrobiony skrypt - serwis na joomla i chciał bym go np sprzedać czy zrobić go w taki sposób żeby można było go wrzucic na serwer i zainstalować tzn żeby była instalacja joomla. Jak to zrobić i skąd taki instalator zadobyć
![]() No i witam wszystkich serdecznie na tym forum . Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm,
skoro masz i chcesz sprzedawać to rozumiem, że jesteś autorem lub nabyłeś prawa do odsprzedaży skryptu. W obydwu przypadkach nie powinno być problemem dorobienie takiego instalatora, a jeśli byłoby to przecież zawsze możesz sprzedać wraz z usługą instalacji na wyznaczonym serwerze ![]() Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrym rozwiązaniem może być JoomlaPack (lub nowsza wersja AkeebaBackup - nie wiem czy jest już finalna wersja). Dajesz archiwizację całej witryny a potem tylko rozpakowujesz pod wskazaną lokalizacją. Nie ćwiczyłem tego z różnymi domenami ale powinno działać (w każdym razie działa między docelową domeną a lokalem).
EDIT: ewentualnie polecam extensions.joomla.org/search?q=install Ten post edytował rubis 5.11.2010, 10:50:41 -------------------- www.teraz-seokatalog.pl - dobry katalog stron
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 06:59 |