![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewna tabele danych w której jest pewna ilość rekordów. Chciał bym wyświetlić z niej nie więcej jak np: 10 rekordów które zostały by umieszczone w tabeli. To co ja zrobiłem, nie do końca się sprawdza gdyż wyświetla wszystko, cala zawartość danej tabeli z bazy. Każdy wyświetlony rekord z bazy poprzedzony jest nazwami kolumn. Chciał bym aby nazwy kolumn były tylko w pierwszym wierszu tabeli i nie powtarzały się po każdym wyświetlonym rekordzie w tabeli. Mój kod przedstawiam poniżej.............. Kod <?php $connection = @mysql_connect('******', '*****', '*****') or die('Brak połączenia z serwerem MySQL.<br />blad '.mysql_error()); echo "Udało się połąćzyć z serwerem!<br />"; $db = @mysql_select_db('********', $connection) or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych<br />blad: '.mysql_error()); echo "Udało się połączyć z bazą danych!"; $wynik = mysql_query("SELECT * FROM books ") or die ('Błąś zapytania'); if(mysql_num_rows($wynik) > 0) { echo "<table cellpadding=1 border=1 id=tabela >"; while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) { echo "<tr>"; echo "<td><b>Tytul</b></td>"; echo "<td>Autor</td>"; echo "<td>Wydawnictwo</td>"; echo "<td>Rok wydania</td>"; echo "<td>Szkola</td>"; echo "<td>Klasa</td>"; echo "</tr>"; echo "<tr>"; echo "<td>".$r['tytul']."</td>"; echo "<td>".$r['autor']."</td>"; echo "<td>".$r['wydawnictwo']."</td>"; echo "<td>".$r['rokwydania']."</td>"; echo "<td>".$r['szkola']."</td>"; echo "<td>".$r['klasa']."</td>"; echo "</tr>"; } echo "</table>"; } ?> Aha, przy okazji możne ktoś coś będzie miał na ten temat. A mianowicie chodzi mi o zrobienie linku do zawartości tabeli w bazie. Czyli na jakiejś tam stronie mam wyświetlone 3 z 8 kolumn z danego rekordu. I chodzi mi o zrobienie BUTTONA coś w stylu "SZCZEGÓŁY" po kliknięciu którego odpali się strona z pełną zawartością danego wpisu w tabeli, czyli 8 pól z 8 danego rekordu. Z góry dziękuje za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:25 |