![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jest sobie skrypt:
i w momencie wywołania wyskakuje taki błąd: Warning: ftp_get() [function.ftp-get]: Unknown command RETR in /www/index2.php on line 6 (ściezka do index2.html jest celowo zmieniona). Czyli błąd jest w tej linii
O co z tym chodzi? Dopiero zaczynam z php:| Ten sam kod z wykorzystaniem funkcji ftp_put działa prawidłowo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 20 Dołączył: 20.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest problem serwera FTP, a nie PHP :/ To jest twój własny serwer, czy jakiś obcy? Miałem takie problemy z FTP postawionym na ProFTPd, pomogła aktualizacja do najnowszej wersji (w repo Ubuntu była stara).
-------------------- -wdev-
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwer FTP który testowałem to serwer ftp.hotfile.com, więc aktualizacji oprogramowania nie mogę przeprowadzić:/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funckje ftp_get i ftp_put działają w php raczej średnio
![]() Lepiej użyc cURL. -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy nie jest przypadkiem tak, że Hotfile dopuszcza tylko wrzucanie plików przez ftp?
Spróbuj z innym serwerem ftp, np. jakimś publicznym. Spróbuj ściągnąć np. ten plik: Kod ftp://ibiblio.org/pub/X11/README
-------------------- weblog
|
|
|
![]()
|
|
Racja, sprawdziłem to i z innych serwerów jest ok. Przez TC też nie mogę pobrać z ftp hotfile pliku na komputer :|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 04:46 |