![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, może problem banalny, ale zatrzymał mnie z nauką. Chodzi o to, że w jednym skrypcie chcę zrobić dodanie albo edycję osób z bazy. Mam tabelę osoby, w której są: imie_nazwisko | czy_aktor | czy rezyser a wartości dla nich to np. Jan Kowalski | 0 | 1 . Teraz w skrypcie chciałbym, żeby - zależnie, czy edytuję dane czy dodaję, było tak: dla imie_nazwisko pobiera mi id osoby i w polu tekstowym wypisuje nazwisko (a jeśli dodaję, to pole puste), natomiast dla czy_aktor i czy_rezyser dostępne były dwie listy rozwijane z wartościami 0 i 1 (jeśli edytuję osobę, powinno być pobrane z bazy 0 albo 1 dla odpowiednich pól, jeśli dodaję domyślnie zaznaczone 0 albo pusta wartość z wpisem np. Czy aktor, Czy reżyser). Mam nadzieję, że nie zakręciłem za bardzo pytania.
Pozdrawiam EDIT w zasadzie wartości nie mają jakiegokolwiek znaczenia, bardziej zależy mi na zrozumieniu istoty działania, bo to jak na razie stanowi dla mnie największy problem. Ten post edytował Jdwind 1.11.2010, 14:31:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:29 |