![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po przeniesieniu skryptu IMGallery 2.4 na inny serwer brak polskich znaków. Zamiast nich występują znaki zapytania.
Skrypt zainstalowany na starym serwerze miał ustawienia: - "metoda porównywania napisów" latin2_general_ci. - Kodowanie napisów dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) - System porównań dla połączenia MySQL: na nowym serwerze mam uawienia: - "metoda porównywania napisów" latin2_general_ci. - Kodowanie napisów dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) - System porównań dla połączenia MySQL: utf8_general_ci W bazie danych znaki są wyświetlane prawidłowo, natomiast na ekranie jak wcześniej wspomniałem znaki zapytania (?). Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 3 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście od dłuższego czasu dla mysql używam kodowania 'utf8_general_ci' w HTML również utf-8 i kodowanie pliku utf-8 bez BOM. Jak dotąd nie miałem żadnych problemów z polskimi, rosyjskimi, francuskimi czy niemieckimi znakami.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 08:21 |