![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
nie do końca wiedziałem gdzie powinienem zamieścić ten temat, mam nadzieje że dobrze trafiłem, jeśli nie to przepraszam ![]() Temat dotyczy php, chociaż bardziej także linuxa, na forum debiana nie mogę się zarejestrować, bo mają jakiś błąd więc licze że tutaj mi ktoś pomoże. Pisze sobie skrypt z wykorzystaniem ssh2() dzięki któremu mogę podglądać zawartość screena ale nie tylko! Mogę również wysłać do niego dowolną komendę, co do niedawna wydawało mi się niemożliwe. Przeszukałem całe google i wszędzie pisali że potrzebny do tego jest terminal, że z php tego nie zrobie i tak dalej. Ale jednak, udało się. Teraz jednak pojawia się jeden problem. Komenda która "wstrzykuje" polecenie do screena działa przez ssh2() tylko i wyłącznie jeśli uprzednio chociaż raz otworze tego screena przez terminal (screen -r PID). Jeśli tego nie zrobie mój skrypt nie działa. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Poniżej zamieszczam kod skryptu.
Jeżeli ktoś ma pojęcie dlaczego takie coś się dzieje proszę o pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 11:12 |