![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 1 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No własnie, tak sie zastanawiając, bo wiadomo, czy polskie znaki w adresie tak bardzo są złe że domeny idn są tańsze od "zwykłych" ?
http://www.dropped.pl/prices_renewal.htm Przykład: .pl nie-IDN 50 PLN .pl IDN 15 PLN ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 1 Dołączył: 2.08.2010 Skąd: Dębica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedz mi jak wpiszesz "ś", albo inną encję na klawiaturze z ustawionym trybem klawiszy na angielski - inny od polskiego ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 1 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wiem, ale chodzi mi tylko i wyłącznie o korzystanie ze strony w Polsce.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poproś pierwszą osobę jaką zobaczysz by weszła na stronę "świat książek pl", co wpisze? Nie będzie to ani "światksiążek.pl", ani "świat-książek.pl", ani "swiat-ksiazek.pl" będzie to "swiatksiazek.pl" (ewentualnie przedostatnia forma mogłaby się pojawić).
Teraz już widzisz dlaczego takie domeny są tańsze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Mało osób jest zainteresowane takimi domenami, więc cena jest niższa.
Prawo popytu i podaży |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
a mi sie zawsze wydawało (nawet kojarze że gdzies o tym czytałem) że są tańsze żeby więcej osób je kupowało i sie rozpowszechniły, bo weszły stosunkowo niedawno
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy coś się zmieniło ale kiedyś był duży problem z takimi domenami w operze mini, po prostu nie dało się wpisywać polskich liter więc takie strony były całkowicie niedostępne
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 09:22 |