![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Postanowiłem zrobić pierwszą stronę całkowicie samemu w php. Jednak nie mogę sobie poradzić z jedną rzeczą. Doszedłem do momentu gdzie zaincludowanie pliku z parametrem za pomocą js np.
Oczywiście nie jest to możliwe ,stąd moje pytanie jak można otrzymać ten efekt w inny sposób. za pomocą metody get wybieram id z bazy mysql
Widziałem w pewnym serwisie ,że webmaster użył ramki, jadnak ja potrzebuje to w js
Za pomoc z góry dziękuje ![]() Pozdrawiam, jasiek65 ![]() Ten post edytował jasiek65 30.10.2010, 10:59:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co chcesz osiągnąć? Bo trochę to skomplikowane to co mówisz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <script language="javascript" type="text/javascript" src="/plik.php?x=<?php echo $x;?>"> Może o to chodzi? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne potrzebna była by jakaś funkcja żeby zastąpić
Napisałem taki skrypt który wyciąga zmienne po id:
skrypt moge jedynie zaincludować za pomocą ramki. Na wielu stronach są liczniki do wstawienia na www. Wykorzystuje się do tego js właśnie ja bym chciał zaincludować mój skrypt do pliku js i aby user mógł go wstawić na swoją stronke Nie mogę włączyć global register Ten post edytował jasiek65 30.10.2010, 20:23:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale nadal nie wiadomo co chcesz osiągnąć... o.O ? Przynajmniej ja nie wiem.
Ten post edytował IceManSpy 30.10.2010, 22:56:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JS to tak naprawdę "przykrywka" dla php
![]() np wrzucając na "cudzą" stronę takie cuś [ps. można to zrobić w inny sposób ale ten jest najłatwiejszy]
skrypt.js:
Ten post edytował CuteOne 31.10.2010, 04:24:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
my nie mamy dysleksji... przepisz [lub poproś brata/siostrę, żeby przepisali] cały post o.O
|
|
|
![]()
|
|
Wiem ,ale niechciałbym ,aby to był obrazek ponieważ formularz by nie zadziałał
Chce właśnie użyć tej "przykrywki" do wstawienia zawartości pliku php na strone w sekcji body
Za pomocą ramek mógłbym otrzymać podobny efekt jednak wolałbym użyć do tego js Wydaje mi się ,że wystarczyłoby dodać ' document.write ' a potem zaincludować plik jako js jednakże to nie działa Prosze o pomoc chociaż częściową, bardzo mi na tym zależy Może cały kod pliku php nie będzie potrzebny ,jednak wrazie "W" podam:)
else zrobiłbym tak
|
|
|
![]()
|
|
ehhh... mogę ci pomóc ale nie bardzo wiem o co ci chodzi ;/
Chcesz wywołać skrypt .php z poziomu JS, który pobierze coś z bazy i wyświetli formularz? |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie,
Po wstawieniu odsyłacza js na strone przez usera wyświetli dane ,a pod nim formularz oto screen: ![]() aha czy jest taka możliwość aby userzy mogli za pomocą css modyfikować formularz? oczywiście każdy zaznacznik jest w divach i ma id ehhh... mogę ci pomóc ale nie bardzo wiem o co ci chodzi ;/ Chcesz wywołać skrypt .php z poziomu JS, który pobierze coś z bazy i wyświetli formularz? Tak Czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem? Ten post edytował jasiek65 5.11.2010, 21:45:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywołać skrypt .php z poziomu JS, który pobierze coś z bazy i wyświetli formularz? Ajax (skorzystaj z jQuery albo innej biblioteki). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
On chce dać użytkownikom możliwość wstawienia swojego skryptu JS na stronę, więc AJAX wywali błąd [względy bezpieczeństwa]
![]() Cytat Tak Czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem? Zrób tak jak ci pisałem.... tu masz kawałek kodu JS
W ten sposób wywołujesz skrypt PHP [src w obrazku] oraz tworzysz formularz |
|
|
![]()
|
|
Wszystko by było w porządku ale napotkałem pewne problemy:
1.Chciałbym ,aby użytkownicy mogli dowolnie formatować w css ten formularz i wyświetlanie co nie jest możliwe jeżeli wstawimy jako obrazek. 2.Niechciałbym żeby to był obrazek ponieważ tam są odsyłacze i musiałbym nadać całemu obrazkowi <a href=""></a> |
|
|
![]()
|
|
OBRAZEK TO TYLKO "WYWOŁYWACZ" SKRYPTU PHP
wygląd i to co ma się znaleźć w formularzu tworzysz tak jak wyżej opisałem za pomocą JS...... ile razy można to samo powtarzać -__- Ten post edytował CuteOne 6.11.2010, 20:07:13 |
|
|
![]()
|
|
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dokładnie gdzie umieścić ten kod bo w js jestem lama.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystko ładnie pięknie ale trochu zboczyliście z prostego rozwiązania [potem możesz sobie poczytać np. o JSONP - gdzie nie chodzi o sam json a o załączanie danych]...
więc tak.... jeśli załączasz dynamicznie w zależności od warunków na stronie to znacznik script'u załącz do strony przez DOM - czyli tak jak miałeś przykład wyżej z obrazkiem... i adres sobie wstawisz jaki chcesz.... a jeśli id jest przypisane użytkownikowi to niech oni sobie na sztywno wpiszą w kodzie html'a ten script.... <script language="javascript" type="text/javascript" src="/plik.php?x=id_forma_usera">... i dalej zawartość tego skriptu jest dosyć ważna gdyż... jeśli funkcje do obsługi tej zawartości miałeś zawarte już wcześniej na stronie to w skrypcie tym musi być wywołanie tejże funkcji z parametrem - a jeśli nie masz zdefiniowanych funkcji to w tym pliku php musisz też je zawrzeć do zdekodowania... najprościej dla przypadku gdy funkcje masz już zawarte na stronie to przykładowa zawartość skryptu który generujesz w php: Kod obslugaOdpowiedziSkryptuPhp('tutaj jest ciąg tekstowy co Cię interesuje lub obiekt json') i najporosciej dla Ciebie będzie gdy przekażesz to jako tekst i chyba jako html'a gdzie potem dasz innerHTML w odpowiednie miejsce o określonym id... ale jako, że w html'u mogą być i pojedyncze i podwójne apostrofy to nie bardzo wiadomo jakim apostrofem objąć parametr funkcji.... ależ wiadomo... po prostu zakoduj html'a do jakiejś postaci bez apostrofów, po czym po stronie js go zdekodujesz.... po prostu w skrypcie php musisz generować poprawny javascript!!!! -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
chciałem coś takiego zrobić ale nie działa
nawet gdy dam apostrofy przed " |
|
|
![]()
|
|
Pozostaje ci jedno.. podszkolić się w pisaniu JS i PHP lub zapłacić komuś za napisanie tego skryptu... bo pojęcia o tym nie masz ;/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:20 |