![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2010 Skąd: Nowa Dęba Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie wiem jak to dokładnie napisać (temat) ale chodzi mi żeby napisać kod, który będzie zwracał komunikat gdy nie wpiszemy nic w pole w formularzu. Powiedzmy, że ten formularz to mają być dane osobowe. Ja zacząłem kombinować tak:
albo
AND i OR nie działa:P jak to mam inaczej napisać? -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
&&
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
empty() nie działa na wyrażeniu, lecz na zmiennej. Oto, co robisz: AND-ujesz trzy zmienne i chcesz sprawdzić czy ich wynik jest pusty. Co powinieneś zrobić: sprawdzić czy każda ze zmiennych z osobna jest pusta i ten wynik połączyć operatorami (i raczej nie AND, a OR, jeśli chcesz, by wszystkie były uzupełnione).
-------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2010 Skąd: Nowa Dęba Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
każdą z osobna umiem sprawdzić ale nie umiem połączyć
![]() -------------------- zpodziemia.pl - największa baza dobrych nielegali w POLSCE!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 18:48 |