![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio naszla mnie ochota na zrobienie swojej kolekcji utworow muzycznych, ktore maja swoj niepowtarzalny klimat.
Przez klimat rozumiem nietuzinkowosc pisoenki. Brzmienie wyrozniajace je sposrod innych. Melodie jaki i tekst zapadajacy odrazu w pamiec. Ogolnie posiadajaca to cos ![]() Narazie zebralem takie pozycje: :arrow: Placebo "Running Up That Hill" --- swietny cover pisoenki pod tym samym tylem gwiazdy lat 80tych Kate Bush :arrow: Placebo "Protege moi" :arrow: Apollo 440 "Aint talking bout dub" :arrow: Pink Floyd "High Hopes" :arrow: Dune "The Power Of Love" - maly cytat z piosenki: "I'll protect you from the hooded claw Keep the vampires from your door When the chips are down I'll be around with my undying death" ![]() :arrow: The Police "Wrapped around your Finger" :arrow: Avalone "Avalon" - glowny theme z filmu Avalon :arrow: Wamdue Project "King Of My Castle" :arrow: The Doors "Light my fire" :arrow: Queen "you don't fool me" :arrow: White Stripes "Seven Nation Army" :arrow: Julee Cruise "Falling" --- z filmu Twin Peaks :arrow: Fat Boy Slim "Right Here, Right Now" :arrow: The Cure "Lullaby" Ciekaw jestem jakie sa wasze ulubione "klimatyczne" utwory ? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Led zeppelin "Kashmir" i "Stairway to Heaven", Black Sabbath "Sabbath Bloody Sabbath"
edit: Popieram Wassago, o Tool-u zapomniałem. Do listy dodaje "Opiate" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh.. dobry topic! ostatnio tez maialem ochote zrobic sobie taka liste, a wiec wyglada to tak:
:arrow: Miocene - Deus Ex machina :arrow: Miocene - Fits Like That :arrow: Tool - 46&2 :arrow: Crystal Method - Bloody Rave (theme z Blade - impreza z krwia) :arrow: Crystal Method - Matrix Theme :arrow: Pink Floyd - Another Brick In The Wall :arrow: Massive Attack - Mezzanine :arrow: Massive Attack - Man Next Door :arrow: Dilutral - Fifth Sun :arrow: Pigment - Hedonizm (09.05.2004 - Zielona Góra / koncert!!) :arrow: Pigment - Dar :arrow: Pigment - Mat. 4:17 :arrow: Pigment - Polucje Nocne :arrow: Ocean - Dzień Dobry :arrow: James Brown - I Feel Good :arrow: Prodigy - Smack My Bitch Up -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
a co tak malo polskich tytulow, zeby nie powiedziec ze ich brak
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lennon -> "Imagine"
Pink Floyd -> "High Hopes" i "She will take it back" Led Zepplin -> "No Quarter", "Stairway to Heaven" Sting ->"Russian love their children too" (albo jakoś takoś), "Englishman in NY" Guns 'n' Roses -> "November Rain", "Civil War" Queen -> "The Show must go on", "Who wants to live forever" Simon and Garfunkel -> "Sound of silence" The Animals -> "House of rising sun" The Doors -> "People are stranger when you're alone" Placebo -> "Centerfolds" Scorpions -> "Still loving you", "Wind of Change" The Clash -> "Rebel Waltz" Hmm... to by było na tyle z tego co narazie pamiętam, ale na pewno to nie wszystkie genialne utwory nagrane kiedykolwiek. Aha, i coś specjalnego: Dezerter: "Wiatroaeroterapia"... piosenka niepowtarzalna, kto słyszał powinien wiedzieć czemu (czy tylko na mnie zrobiła takie wrażenie?, ten klimat)... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
ja tez mam kilka ktore leca prawie caly czas na ampie ... ale utworow ktore mna poruszyly jest napewno wiecej ... to tylko te ktore pamietam/mam w playliscie: :arrow: aerosmith - dream on :arrow: agent provocateur - red tape [pisonka z filmu the jackal z brucem willisem oraz z traileru underworlda ... jedna z niewielu mocnych ktora mi sie podoba] :arrow: alphaville - big in japan :arrow: alphaville - forever young :arrow: annie lennox - a whiter shade of pale :arrow: apocalyptica - path (vol.2) :arrow: apocalyptica & sandra nasic - pray :arrow: asian dub foundation 1000 mirrors ft sinead o connors :arrow: barry white - you sexy thing :arrow: chlopcy z placu broni - kocham wolnosc :arrow: czeslaw niemen - dziwny jest ten swiat [ nie moglo go zabraknac ] :arrow: dave mathews band - mother father :arrow: david a. stewart & candy dulfer - lily was here [masakryczny utwor !!] :arrow: edyta bartosiewicz - sen :arrow: enigma - return to innocence :arrow: eric carmen - alll by myself [ to jest TA piosenka ... ehhh z nia sa zwiazane wspomnienia ... ] :arrow: everthing but the girl - like a desert mystery :arrow: frank sinatra - the way you look tonight :arrow: goya - smells like teen spirit [niestety nie radio edit ale wykonanie i tak genialne] :arrow: hey - redemptiom song :arrow: hi-fidelity dub session - rock it tonight (dub mix) :arrow: iron maiden - don't look to the eyes of a stranger [tylko jedno slowo - gitara ] :arrow: jacek kaczmarski - nasza klasa :arrow: janis joplin - leaving on a jetplane [ ![]() :arrow: jean michael jarre & vangelis - miami vice :arrow: jerry lee lewis - johny be good :arrow: joe cocker - never tear us apart [przedtem INXS ale ta wersja jest better] :arrow: john parr - st. elmo's fire (man in motion) :arrow: king crimson - epitaph [ 8:49 minut doskonalosci ] :arrow: kult - arahia :arrow: lamb - gabriel [ ta z reklamy chyba forda ] :arrow: manic street preachers - suicide is painless [ theme form mash ] :arrow: marilyn manson - sweet dreams :arrow: marilyn manson - tainted love :arrow: maryla rodowicz - Latwopalni :arrow: minnie riperton - loving you :arrow: moby - honey :arrow: moby - porcelain :arrow: moby - sunday :arrow: moloko - forever more :arrow: nancy sinatra - bang bang [ theme from kill bill vol.1 ] :arrow: nina simone - sinnerman :arrow: offspring - self esteem [ z najlepszej ich plyty - smash ] :arrow: perfekt - zamykam oczy widze przestrzen :arrow: r.e.m. - day sleeper :arrow: r.e.m. - everybody hurts :arrow: r.e.m. - losing my religion :arrow: rage against the machine - wake up :arrow: red hot chili peppers - californication :arrow: robert miles - children :arrow: roxette - spending my time :arrow: scorpions - when the smoke is going down :arrow: scorpions - winds of change :arrow: simon & garfunkel - the sound of silence :arrow: skunk anansie - charlie big potato :arrow: skunk anansie - weak :arrow: sting - mad about you :arrow: sting - roxanne :arrow: sting - desert rose :arrow: three dog night - summer in the city :arrow: tricky feat. ed kowalczyk - evolution revolution love :arrow: u2 - beautiful day :arrow: u2 - evolution :arrow: u2 - with or without you i ostatnie ale obecnie [od ponad miesiaca - rekord] moje ulubione: :arrow: thc (as shy) - overfire :arrow: thc (as shy) - dip :arrow: thc (as shy) - need to destroy z pewnego serialu mlodziezowego ... ale nie powiem jakiego ... powiem tylko ze spiewa to laska takim glosem ze .... masakra ... ![]() ps. bardzo przepraszam ze tyle tego jest ale gdybym mial wybierac to by mi chyba serce peklo ... pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moje ulubione to:
Godsmack - [cała płyta Faceless + Awake] Children of Bodom - Follow the reaper Children of Bodom - Angels don't kill Machine Head - Violate Machine Head - Imperium Machine Head - Vim MAchine Head - Defending Silence i wiele innych któych nie chce mi się pisać :wink: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
orson i ty to wszystko pamietasz
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i nawet w kolejności alfabetycznej ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
[quote]orson i ty to wszystko pamietasz ![]() a tam zaraz pisac ... Kod dir /B >> plik.txt w katalogu favmp3 ... potem w edit plusie 10 sek wklejanie arrowow i wywalanieKod .mp3 potem ctrl+c i ctrl+v .... a to i tak nie wszystkie ... inne z innych katalogow tez sa fajne ... no i cala bjork ... ale jej utwory [glownie wykonania koncertowe - btw najnowszy box set 4cd rulez] zajely by 2 x wiecej miejsca ![]() pozdrawiam[/quote] -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Serafin Faktycznie mix, ale nie powiedzialbym ze sepultura jest klimatyczna... Znam płytę Morbid visions/Bestial devastations i klimatyczne toto nie jest. Nie znaczy to jednak że mi się nie podoba oczywiście.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@jabol, orson: o wlasnie o tego typu kawalki mi chodzilo
![]() ![]() @serafin: Seven Nation Army jest extra ![]() ![]() Sepultury jakos nie lubie. Za to Metallica, Hammerfall, Blind Guardian, Sweet Noise to jest to co tygryski lubia najbardziej ![]() Jeszcze dozuce: :arrow: Enigma "Beyond the Invisible" (thx GeoS za CD ![]() |
|
|
![]()
|
|
witam ...
Cytat Bede musial poszerzyc swoja kolekcje o te utwory
![]() just say the word ![]() pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Chris Liebing - Get on up
Dj Rush - Live sets ( Amnesia ) Marks ( P.L.U.R ) Tomash Gee - miasto Krakow Arkus P , Dj amok Caly schranz to sa dobiero klimaty .... edit - Chemical Brothers tez jest cooll ale ich stare kawalki sa spoko a te nowe to nawet nie slyszalem -------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eeee yyyy ....
no ja to niechciolbych sie chwolic ![]() a tak powaznie... ostatnio przegrzebuje swoje stare archiwa i tak sobie latam od Alanis Morissette (zabojczy wokal) , Skunk Anansie (jeszcze lepszy) przez Lenny Kravitz (WE WANT PEACE i Thinking of you rządzi) po Metallice , Zelazną dziewice ![]() ale zawsze wracam do moim zdaniem najlepszej, najbardziej klimatycznej polskiej grupy ktora dla mnie jest tworczość Kazika Staszewskiego (i jego przyjaciół) i Acid Drinkers i najczesciej do ich wspolnego kawalka "Konsument" gdzie chlopaki udowadniaja ze sa czolowka na swiecie. Ano i jeszcze Armie bym dodał ![]() aaa moze i z zagr. Suicidal Tendencies kojarzycie ? ![]() -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
pats oj tak.. Manovar, Acidzi, Ironi, Kazik... to sa klimaty
![]() Jeszcze przypomnial mi sie sp. Grzegorz Ciechowski i np Nie pytaj o polske. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Manovar,
ehehe Seth tobie ten przydomek var ![]() "set var, set var" ![]() ![]() ![]() ![]() a co do Grzegorza Ciechowskiego, tak jednoznacznie wielki polski artysta ![]() Generalnie ostatnio brakuje mi jednak czegoś innego, nie wiem czy pamiętacie ale kiedyś była sobie taka telewizja VIVA ZWEI czy jakos tak, i tam byly dwa moje ulubione programy 2ROCK (M.Kavka ![]() ![]() a dzisiaj nie ma kompletnie nic, naprawde jest beznadziejnie z tego co czasami mam chwile i popatrze, czasem jeszcze zdarza sie ze przed snem ide na fajeczke i po powrocie z pod prysznica wlaczam sobie TV i tam jakies fajne programy lecą na polsacie i hmmm gdzies jeszcze, jak przypomne i skojarze godziny napewno dam znać ![]() i pytanie może do was, czy znacie jakies dobre programy muzyczne w TV ? -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm
Witam po długiej nieobecnosci ![]() A co do piioseneczek to to bedzie mniej wiecej tak: :arrow: Varius Manx - Maj ![]() :arrow: Księzycowa piosenka :arrow: Limp Bizkit - Hold On :arrow: Limp Bizkit - Hot Dog :arrow: U2 - Stuck in a moment :arrow: U2 - With or Witout you :arrow: U2 - Beautifull Day :arrow: Avril Lavigne - With You :arrow: Rob Dougan - Furius Angel :!: :arrow: Rob Dougan - Clubbeth2Death ( czy jakos tak ![]() :arrow: Rob Dougan - Chetau :!: :arrow: Rob Dougan - Insane :arrow: Prodigy - Mindfilds :arrow: RATM - Wake Up :arrow: RATM - Funk :arrow: Chemical Brothers - Hey boy, hey girl :arrow: Fat boy Slim - Right Here, right now :arrow: Fat Boy Slim - Weapon of Choice :arrow: Gigi D' Agostino - Lamour Toujous :arrow: Robert Miles - Naked and Sacred :!: (super wokal) :arrow: Cam'Ron - Oh Boy :arrow: Cam'Ron - Hey Ma :arrow: Evanscene - My Immortall :arrow: Celine Dion - nie pamietam tytułu (cos po francusku) :arrow: Celine Dion - nie pamietam tytułu (cos po angielsku) :arrow: Queen - Bohemian Rhapsody :!: :arrow: Queen - Show Must go One :arrow: Queen - Too much love will kill you (czy jakos tak) :arrow: Paul Oakenfold - Ready, Steady, Go!! :!: :arrow: Guns'n'Roses - Cry :arrow: Stare dobre małzeństwo - 4 nad ranem :arrow: Ramstein - Du Hast :arrow: Ramstein - (nie pamietam tutułu) :arrow: apocalyptica - path (vol.2) :arrow: POD - Youth of the Nation :arrow: POD - Boom :arrow: POD - Satelite :arrow: POD - Sleeping awake :arrow: Perfekt - Autobiografia :arrow: Dj Tiesto - Traffic :!: :arrow: dj Tiesto - Sparkles :!: :arrow: Dj Tiesto - In My Memory :arrow: Dj Tiesto - Close to you :!::!: :arrow: Dj Tiesto - Suburban train :arrow: Dj Tiesto - Lethal Industry :arrow: Dj Tiesto - Battleship gray :arrow: Dj Tiesto & Dj Hooligan - Hear you now :arrow: ATB - Cabanna Moon :arrow: ATB - Get high :arrow: ATB - Love with the DJ :arrow: ATB - Beelong :arrow: ATB - Fields of Love :arrow: Madonna - What it feels like a girl :arrow: Brooklyn Bounce - Club Bizzare :arrow: Dr Dre & ferajna - Still :arrow: Dr Dre & ferajna - Next Episiode :arrow: Ian van Dahl - Castles in the sky :arrow: Ian van Dahl - try :arrow: Ian van Dahl - I will :arrow: motyw z Kill Bill'a :arrow: Elektryczne gitary - Człowiek z lisciem na głowie to były pojedyncze kawałki. A teraz troche ogólnie ![]() :arrow: Myslovitz - Miłość w czasach popkultury :arrow: Linkin Park - wszystkie albumy :arrow: Limp Bizkit - Chocolate Starfish and the hot dog flavoured water :arrow: Rob Dougan - Furius Angel :arrow: Kasia Kowalska - wszystkie albumy ![]() :arrow: ATB - Wszystkie albumy :arrow: Paul Oakenfold - wszystkie albumy (polecam Soundtrack do Swordswish) :arrow: Dj Tiesto - wszystko ![]() :arrow: Matrix sountrack vol I & II No i to by było chyba na tyle ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2002 Skąd: Gliwice/Radomsko/Szczepocice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:arrow: Helloween - Back Against The Wall, Keeper Of The Seven Keys, I Believe
:arrow: Hammerfall i Helloween - I Want Out (oba wykonania sa bardzo dobre) :arrow: Hammerfall - Dreamland :arrow: Rob Halford - Ressurection, Crucible :arrow: Mushroomhead - Sun Doesn't Rise :arrow: Transmission Into Your Hearth :arrow: Kittie - Oracle :arrow: Bush - Breathe In Breathe Out :arrow: Seventh - Lifeless :arrow: Megadeath - Anarchy In UK :arrow: i cały Dżem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 13:11 |