![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki problem na tej stronie www.muzaflesh.com nie wyświetla się menu (powinno być nad logiem) ale o dziwo w IE 8 otwiera się ono a w innych już nie oraz w starszych wersjach IE. Do stworzenia menu użyłem 123 flash menu i na stronach gdzie juz od dawna są menu zrobione przez ten program działają. Jak rozwiązać ten problem?
Pozdrawiam Adams911 Ten post edytował Adams911 29.10.2010, 21:19:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź poprawność kodu, za pomocą którego wstawiłeś obiekt flash do pliku html/php ...
Jeśli IE8 Ci to wyświetla, a mi Chrome i Mozilla nie pokazują nic to znaczy, że jest błąd w składni. Internet Explorer ma to do siebie, że "kojarzy" niektóre elementy - w pewnym znaczeniu tego słowa - i pominięcie ' nie jest dla niego problemem. Jeszcze jest jedna opcja; Plik .swf usadowiłeś tam za pomocą kodu, który interpretowany jest TYLKO przez IE... Pokaż go najlepiej ![]() EDIT - ROZWIĄZANIE PROBLEMU:
1. Nie używa się polskich znaków w nazwach plików. 2. Spacje zastąp _ REASUMUJĄC - podmień ten Twój kod HTML na ten:
I ZMIEŃ NAZWĘ PLIKU menu flash zespół1.swf na menu_flash_zespol1.swf Ten post edytował modern-web 29.10.2010, 23:02:04 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie pomogła ta zmiana.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 06:15 |