![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabela wyglada tak:
Moim zadaniem jest wyświetlenie zawartosci tabeli w liście rozwijalnej, co mi się udało:
Z automatu, za pierwszym uruchomieniem strony, na liście wyboru pojawi mi się "jeden", ponieważ jest to pierwsza pozycja wybrana z bazy za pomoca SELECTa. Czyli tak, jak chcę. Po wyświetleniu listy mogę wybrać jedną z czterech pozycji, co robię. Następnie, po kliknięciu na button "Przeładuj stronę" znów mam na liście pierwszą pozycję. Dążę do tego, żeby skrypt "pamiętał" mój wybór.
Domyślam się, że muszę sprawdzić, co znajduje się w "liczba_porzadkowa", co też robię, a także mogę ją przypisać do zmiennej:
Zastanawiam się, co zrobić, aby po wybraniu "Przełąduj stronę" wybór był taki, jaki wskazałem. Bardzo proszę o podpowiedź aby rozwiązać mój problem. -------------------- Zapraszam do mojej prywatnej galerii zdjęć: www.merde.pl.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Lepiej nadawaj VALUE dla option i tą wartością się kieruj przy sprawdzaniu wartości.
Aby coś zaznaczyc musisz dodac checked="checked"
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak, oczywiscie, selected="selected". Pomyliło mi się z checkboxem
![]() Dzieki za poprawke ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa.
Efekt można zobaczyć na stronie 4oo.pl, w sekcji: "Dodaj stronę". Chciałbym Wam podziękować za pomoc. Może po 1 linku (nofollow) dla nospor i phpion do Waszych serwisów, wyświetlany przez miesiąc w stopce mojego autorskiego katalogu? Dziękuję za pomoc. Marek -------------------- Zapraszam do mojej prywatnej galerii zdjęć: www.merde.pl.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 4 Dołączył: 22.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę nie na temat, ale Twój katalog przy dodawaniu strony wycina znaki - z URL
![]() ![]() Dodaje stronę z tymże znakiem i wyskakuje mi: Kod Nie istnieje taki adres. Proszę sprawdzić poprawność adresu i ewentualnie wprowadzić ponownie! -------------------- UWAGA! Stwierdzono naruszenie paragrafu §33 ustawy ACTA. Podpis użytkownika został usunięty.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:42 |