![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
mam takie ogólne pytanie jak sobie radzicie z obsługą formularza html podzielonego na kilka stron? Przykładowo mamy formularz dodania firmy, podzielony na 3 strony: 1. dane firmy do wpisania 2. dodanie zdjęć 3. podgląd I teraz w kroku 2 i 3 mamy przycisk "Wróć do kroku X". Na każdej stronie muszą być już wypełnione pola (to co wpisał user). Tak samo zdjęcia - jeśli użytkownik dodał zdjęcia i przeszedł do podglądu, to gdy wraca do strony 2 musi widzieć wgrane zdjęcia. Jak to najlepiej oprogramować w PHP? Ja podchodziłem do tego na 2 sposoby: z użyciem input=hidden w każdym kroku, oraz zapisywanie w sesji na czas dodawania firmy. Hiddeny są dosyć uciążliwe, zwłaszcza gdy mamy 40 pól do wypełnienia. Dodatkowo w hiddenach trzymałem nazwy zdjęć, zapisywałem je do katalogu "temp", a po dodaniu firmy usuwałem je - ale jeśli uzytkownik wgra zdjęcia, a potem nie doda firmy to zostają śmieci w tempie... Jak to rozwiązać profesjonalnie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:07 |