![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisze program który ma wypełniać baze danych danymi z pliku XML. Przykładowa zawartość pliku XML wygląda następująco:
<linie> <linia nazwa="1" > <wariant id="1" nazwa="BISKUPIN - MARINO"> </wariant> </linia> </linie> W bazie znajduje się tabela która ma trzy kolumny: | nazwa_linii | typ_transportu | kierunek | wszystkie kolumny są typu varchar. Stworzyłem kod który wpisuje do zmiennych interesujące mnie dane a następnie wyświetla je na ekranie i zapisuje do bazy.
Problem w tym, że zapytanie nie zapisuje danych do bazy. Sprawdzałem wpisując np. VALUES (1,2,3) i tak skonstruowane zapytanie zapisuje dane. Zawartość zmiennej $zapytanie wygląda poprawnie. Jednak skrypt wyrzuca błąd: Nieznana kolumna 'BISKUPIN' w field list - dla zapytania: Czy ktoś wie czym to może być spowodowane? Ten post edytował dwinul 28.10.2010, 18:18:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No przecież masz napisane jak wół: nieznana kolumna. Czy ty wkladasz do bazy kolumne czy tekst? Bo jak tekst to nalezy go objąć apostrofem
'BISKUPIN-MARINO' |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:26 |