![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam...
czy można popularne <iframe> zastąpić Javą? żeby był identyczny efekt... tzn pewna strona otwiera się w pewnym "kwadraciku" jakim kodem coś takiego zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() To raz. Dwa może i teoretycznie się da, pobierałbyś strony ajaxem etc. bardzo dużo roboty. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a np coś takiego jak ma google...
ze mam kod który wstawiam na stronę i wyświetla się ramka w której mogę coś sobie wstawiać z osobnego pliku... np jakiś index2.htm będzie mi się tam wyświetlał nie da rady czegoś takiego zrobić? i wybaczcie za pomyłkę działu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego nie możesz użyć IFRAME?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja by to zrobił tak: (Tylko musisz pobrać bibliotekę jQuery)
Css:
jQuery
Html: I tyle ![]() Ten post edytował moto0095 28.10.2010, 21:10:10 |
|
|
![]()
|
|
A ja by to zrobił tak: (Tylko musisz pobrać bibliotekę jQuery) Css:
jQuery
Html: I tyle ![]() ten pomysł jest fajny ale możesz trochę jaśniej mi to wytłumaczyć? mam już u siebie bibliotekę jquery ale nie wiem czy to to samo... a czy wystarczy ze zrobię plik o nazwie np: jquery2 wrzucę tek kod który podałeś? no i oczywiście wstawić w head odwołanie do jquery2 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do swoich stylów CSS dorzucasz:
a w <head> dajesz: i potem w miejscu w którym ma być "sztuczne iframe dajesz": Jeżeli masz więcej takich ramek, które mają mieć tę samą wielkość proponuję zamianę ID na KLASĘ ![]() Ten post edytował moto0095 29.10.2010, 20:40:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, tylko po kliknięciu w taki link, nie otworzy on się w Twojej "ramce" ;]
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
coś nie chce wyświetlić tej strony... wpisuje zamiast index.html http://google.pl
ramka się wyświetla ale google się w niej nie wyświetlają... dlaczego? niby wszystko robię dobrze... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne powodem są zabezpieczenia przeglądarek. Nie można wykonać żądania przy pomocy AJAXa na inną domenę. Tutaj przykłady na to jak zrobić cross-domain ajax request.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.07.2025 - 05:49 |