![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam - mam sobie formularz : (aaaaa <----1 Input, bbbbbb <-----2Input, ccccccc <------3 Input .....)
1 wiersz: aaaaaaa bbbbbb ccccccccc 2 wiersz: aaaaaaa bbbbbb ccccccccc 3 wiersz: aaaaaaa bbbbbb ccccccccc ... 10 wiersz: aaaaaaa bbbbbb ccccccccc Razem 30 input-ów w 10 wierszach w jaki sposob zapisac poprzez inserta dane do bazy zakladajac, ze nie wszystkie wiersze sa wypelnione, tz. user moze wypelnic wszystkie 30 pol tz 10 wierszy lub tylko dwa wiersze wg swego uznania - jak najlepiej to zapisac ? nei wiem czy dobrze zobrazowalem moj problem (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) dzieki za odpowiedz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
2 tabele
relacja - jeden do wielu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak :-) ale jak fizycznie napisac inserta aby dodał wiecej niz jeden wiersz do tabeli z funkcja warunkowa sprawdzajaca czy zmienna nie jest pusta bo nei ma sensu zapisywac do bazy pustych zmiennych lub "0"
wiem taki zapis jest bez sensu ale o taki zapis mi wlasnie chodzi :-) ktory sprawdza wszystkie input-y z wiersza czy są puste jezeli tak to przerywa zapis do bazy albo taki zapis tylko jak wstawic tutaj funkcje warunkowa
dzieki Ten post edytował todziu 28.10.2010, 07:29:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:28 |