![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam szanowne Towarzystwo.
Muszę na początku podkreślić, że uczę się dopiero webowego programowania. W jednym obiekcie typu select (odczyt z bazy) wybieram wartości dla drugiego obiektu select (odczyt z bazy). Wszystko się ładnie wyświetla jednak mam problem aby te dane przesłać w formularzu do następnej strony;/ Myślę, że problemem jest to, że PHP się już dawno wykonało i teraz gdy JS się wykonuje to nie ma odświerzania wartości zmiennych PHP. Dostaję puste zmienne. Myślałem, żeby w JS odświerzać te dane PHP lub też zapisywać te dane do cookie's a w następnej stronie je odczytywać. Na prawdę próbowałem różnych rozwiązań i niestety nic mi nie chce działać. A może wystarczy po prostu do JS wrzucić odświerzanie wartości PHP, da się ? Zależy mi aby dane z obu select'ów były pobierane z bazy. Zamieszczam poniżej sposób odczytu z bazy i wyświetlania na stronie - proszę o pomoc, na pewno inni również z tego skorzystają. Fora przeszukane z marnym efektem, proszę chociaż o jakieś wskazówki, bo to faktycznie może być błachy problem dla znających się. Skrypt odświerzający selecta podmenu w stronie głównej:
zawartość pokaz_liste.php
Kod dla strony głównej
Zależy mi na zmiennych $row_list1[1] z kodu ze strony głównej oraz $row_list2[2] z pokaz_liste.php. Dziękuję za wszelką pomoc! Ten post edytował alex2c 26.10.2010, 19:31:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 3 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla zasady dodaj przed <select> <form> natomiast po </select> </form>. Sprawdź jak będzie wyglądał link po kliknięciu w opcje selecta jeżeli zamienisz kod, który wkleiłeś dla "pokaz_lisete.php" na
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety Twój skrypt nie działa jak należy;/ Nie mogę <form></form> dodawać bo wtedy będę miał form'a w form'ie. To co się wykonuje w pokaz.liste jest zagnieżdżane w formie z głównego pliku. Tak czy inaczej potestowałem na różne sposoby, jednak bez pozytywnego rezultatu. Może jednak coś z tymi cookies ?
pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:38 |