![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem tu nowy mam nadzieje że mnie przyjmiecie
Mam taki mały problem Może mi ktoś napisać przyjkładowy kod php który będzie dodawał mi do tabeli bazy danych w postgresie dane. Chodzi mi dokładnie o: Np: W postgresie posidam tabele FILMY która ma pola id_filmu, tytul, gatunek, rezyser i potrzebuje kodu php który będzie dodawał mi te dane do tabeli FILMY próbowałem takiej rzeczy (na przykładzie tabeli CENNIK która ma pola id_ceny i cena ale nic nie robi <? $serwer="localhost"; $login="iis2136"; $haslo="bazka"; $id_ceny=$_POST["99"]; $cena=$_POST["123"]; if ($id_ceny<>"" and $cena<>"") { $p=pg_connect($serwer, $login, $haslo); pg_select_db("baza1",$p); $wynik = pg_query("INSERT INTO cennik VALUES('$id_ceny','$cena')",$p); if ($wynik) echo "kod zosta│ dodany do bazy"; else echo "kod nie zosta│ dodany!"; pg_close($p); } ?> Pomózcie jak możecie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Prosze wlasciwie ujac kod php w znaczniki BBCode.
2. "Niedziala mi" to szerokie pojecie, moglbys opisac co sie dzieje. -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorki wielkie jestem tu pierwszy raz
[php:1:09c63e62dc]<?php <? $serwer="localhost"; $login="iis2136"; $haslo="bazka"; $id_ceny=$_POST["99"]; $cena=$_POST["123"]; if ($id_ceny<>"" and $cena<>"") { $p=pg_connect($serwer, $login, $haslo); pg_select_db("baza1",$p); $wynik = pg_query("INSERT INTO cennik VALUES('$id_ceny','$cena')",$p); if ($wynik) echo "kod zosta│ dodany do bazy"; else echo "kod nie zosta│ dodany!"; pg_close($p); } ?> ?>[/php:1:09c63e62dc] a "niedziała" to chodzi o to jak odpalam plik php to pojawia się pusta biała strona nie wyrzuca zadnych błędów ale też nie dodaje wiersza do bazy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:25 |