![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronkę, na której podaje się pewną wartość i skrypt przesyła zmienną z tą wartością do drugiej strony, gdzie też podaje się w formularzu następną wartość, przez co powstaje druga zmienna, którą skrypt przesyła na trzecią stronę. Problem w tym, że nie mogę przesłać tej pierwszej zmiennej do trzeciej strony. Druga zmienna oczywiście się przesyła, bo korzystam z formularzy, ale nie wiem jak z pierwszej strony przesłać zmienną do trzeciej strony. Korzystam z metody POST. Trochę pomieszałem, ale to prosty przypadek, nie mogłem tego znaleźć w manualu. :oops:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na drugiej stronie wrzucasz do formularza pole typu hidden. Mozesz tez skorzystac z sesji
![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Należy przesyłać te dane za pomocą pól ukrytych (hidden)
lub umieszczać je w sesji. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i URL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a teraz zyciowo
Kod <input type='hidden' name='nazwa_zmiennej' value='$vartosc_zmiennej'>
-------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2002 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj sesiji zarejestruj zmienną i po problemie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 02:47 |