![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sprawa przedstawia się tak. Mam domene .pl, która jest dla mnie wartościowa. Niestety nie mogę podpiąć jej pod inny serwer, a ten serwer na którym obecnie jest domena mi nie odpowiada.
Jak najlepiej byłoby rozwiązać sytuację, żeby wchodząc na tą właśnie domene przekierowywało mnie pod inny serwer, tak, żeby w polu adresu przeglądarki wciąż widniała wartościowa dla mnie domena. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A dlaczego nie możesz podpiąć domeny pod inny serwer?
Przekierowanie o kodzie 301 powinno Cię zainteresować. Ten post edytował wookieb 26.10.2010, 14:16:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy nie przekombinowane (moze jest jakiś prostszy sposó
![]() kupujesz inny serwer z inną domeną. na tym serwerze co teraz masz tworzysz - htacces z przekierowaniem wszystkiego na index.php - index.php z użyciem file_get_contents i pobierasz interesujące cię strony z nowego serwera, już tam wykonane |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zdaje mi się, że przekierowanie 301 poprostu przeniesie mnie na nowy adres, a mi zależy, żeby w polu adresu przeglądarki stale widniał stary adres. ; )
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A ja się ciągle pytam dlaczego nie możesz podpiąć domeny pod inny serwer.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:07 |