![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam mały problem ze skonstruowaniem zapytania. Mam dwie tabelki "auctions" i "investment" Tabela "auctions" -------------------- id title startdate // data rozpoczęcia aukcji isend Tabela "investment" -------------------- auctionid date // data inwestycji ispay Chciałbym pokazać aukcje, które zostały zakończone i dodatkowo pobrać czas trwania aukcji odejmując datę startu od daty ostatniej inwestycji. Mam zapytanie które działa jeżeli sortujemy np. według "id":
Problem jest jeżeli chcę posortować dane według najkrótszego czasu, czyli "ORDER BY time ASC". Aukcji jest około 40tys. a inwestorów 170tys. Po przefiltrowaniu aukcji (wybraniu tylko zakończonych) jest ich około 30tys. a przypisanych do nich inwestorów około 90tys. Przy takiej ilości strona się wysypuje i pojawia błąd wewnętrzny (Error 500). Mógłbym napisać skrypt który przejdzie przez wszystkie aukcje i pobierze datę ostatniej inwestycji i uaktualni pole np. "enddate", które dodam do tabelki "auctions". Tylko, że aukcje są pobierane z danych xml, w których nie podawana jest data zakończenia. Inwestorzy są pobierani z innej listy danych. Za każdym razem musiałby być odpalany ten skrypt aby uaktualnić dane. Czy istnieje jednak możliwość pobrania tych danych za pomocą jednego zapytania, podczas próby ich wyświetlenia? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:46 |