![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Hey,
zastanawiam się nad kupnej telefonu z dotykowym ekranem. Wykorzystywać go mam zamiar do internetu (czyli mile widziana możliwość wygodnego pisania maili itp.) , fotografowania może jeszcze do słuchania muzyki. +wiadomo sms i dzwonienie. Jaki telefon był by do tego najlepszy ? Co polecicie? Cena najlepiej w granicy 400-500zł Nie musi być z super graficznymi bajerami , gierkami itd. Ale jak by była możliwość abym bez większego problemu mógł na niego stworzyć własny programik to był bym szczęśliwy ![]() Dodam jeszcze że nie znam się zupełnie na telefonach więc nawet nie wiem jakich marek unikać itd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za tą cenę to będzie kiepski wybór. Jeżeli chcesz możliwości, to coś na Androidzie - za tą cenę pewnie używane. Poszukaj jakiegoś starszego modelu i sprawdź na odpowiednim forum czy nie jest tragiczny.
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w czym byś chciał tworzyć te własne programiki? Java, Objective C, C++, C#, a może html+css+javascript?
Ogólnie nowe telefony, z nowymi funkcjami, gestami itd są raczej w przedziale cenowym 500-1000 lub raczej 1k - 1,5k... Ciekawie wygląda i nieźle się sprawuje Samsung Wave (pierwszy na platformie Samsung bada), wiadomo jakieś iPhony 3G, Xperia X10, jest tego ogrom. Niestety w większości baterię trzeba ładować co 2 dni. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od siebie mogę Ci polecić iPhone 3G
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Iphona 3G nie dostanie za 500zł, no chyba że rozjechanego przez tramwaj
![]() ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja posiadam, a raczej posiadałem LG cookie (tak wiem, że to nie ta klasa telefonów) i jeśli piszesz dużo smsów w T9 to w pewnym momencie szlag Cię trafi
![]() Dlatego jak kiedyś mówiłem sobie i znajomym, tak teraz mogę to doświadczalnie potwierdzić - dotykowym ekranom mówię nie ![]() P.S. Nie wiem jak iPhone, ale czy w zimie przez rękawiczki da się nim sterować? Ciastkiem się dało, ale do wygody to nie należało. Dało się chyba dzięki temu, że jest dotykowy, a nie pojemnościowy (nie znam się na tych nazwach.) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 8 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obadaj Samsunga I5700 GALAXY, okazyjnie można znaleźć za 500zł. Jedyne co bym kupił jakbym się bał nosić telefon za 2-4k w kieszeni
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2010 Skąd: Gniezno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a BlackBerry od RIM :]
Ja posiadam BlackBerry 8520 - Nie jest dotykowy ALE, klawiatura QWERTY , możliwość odbierania i wysłania maili jak sms-y (Push Mail) i usługa BIS za 18zł + vat(w Orange)/mieś dzięki któremu można odbierać maile i korzystać z aplikacji internetowych obsługujących BIS za te 18zł +VAT a takich aplikacji jest sporo. Można pisać własne aplikację w JAVIE do której RIM opublikował API. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Ja posiadam, a raczej posiadałem LG cookie (tak wiem, że to nie ta klasa telefonów) Kupowanie smartfona bez systemu operacyjnego, to trochę strzał w stopę teraz. (a LG ma jakiś OS na pokładzie? ![]() Cytat Wykorzystywać go mam zamiar do internetu (czyli mile widziana możliwość wygodnego pisania maili itp.) , fotografowania może jeszcze do słuchania muzyki. +wiadomo sms i dzwonienie. Fotografowanie telefonem? Zapomnij: telefon NIE JEST do robienia zdjęć. Co bym proponował? Android + rozsuwana klawiatura. Do pisania SIP (czyli klawiatury wirtualne) na dłuższą metę daje popalić, zwłaszcza w zimie i przez cały rok kciukom. ![]() Cytat Za tą cenę to będzie kiepski wybór. Jeżeli chcesz możliwości, to coś na Androidzie - za tą cenę pewnie używane. Czasem się trafi coś fajnego, sprowadzanego z USA. Tylko trzeba trochę czasu polować. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Cytat A w czym byś chciał tworzyć te własne programiki? Java, Objective C, C++, C#, a może html+css+javascript? mile widziana java, c++, bardzo mile widziany AIR lub coś podobnego (pfaewok (php) tylko na androida czy coś się zmieniło? ) ale im więcej tym lepiej ![]() Cytat Fotografowanie telefonem? Zapomnij: telefon NIE JEST do robienia zdjęć. Bez przesady, wystarczy mi jak będę w stanie zrobić nim fotkę prezentacji z wykładów tak aby potem się doczytać ![]() Iphone raczej odpada bo z tego co widzę kosztuje 4500zł xP Cytat Obadaj Samsunga I5700 GALAXY, okazyjnie można znaleźć za 500zł. Jedyne co bym kupił jakbym się bał nosić telefon za 2-4k w kieszeni A lepszy/mniej awaryjny jest I5700 czy I5800 (oba mają androida?)? http://firmatechnet.pl/pl/samsung-i5700-ga...ml?partner=1984 http://www.komputronik.pl/index.php/produc...00_Galaxy3.html I powiedzcie mi jeszcze jakie wydatki by mnie czekały po zakupie takiego telefonu, jak jest z bezpieczeństwem? Muszę kupić jakiś program antywirusowy itd.? |
|
|
![]()
|
|
http://forum.android.com.pl/f16/i5700-spic...wy-i5800-23162/
Cytat I powiedzcie mi jeszcze jakie wydatki by mnie czekały po zakupie takiego telefonu, jak jest z bezpieczeństwem? Muszę kupić jakiś program antywirusowy itd.? Wydatki jakieś tam by były, jeżeli chciałbyś zakupić kilka oryginalnych aplikacji w Android Market. W każdym razie wiele (większość?) rzeczy jest za darmo. I nie przesadzaj z tym antywirusem ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Różnica między I5700 a I5800 to wersja Androida rzecz jasna, I5800 ma 2.1 całkiem fajnie śmiga. Nie miałem u siebie jeszcze Galaxy 3, ale pod ladą leży I5700. Przetestowałem go od a do z. Co prawda niższa wersja oprogramowania, ale też sympatyczny telefonik. Za 5 stów używany dostaniesz z pewnością. Nowy to byś musiał trafić okazję. Inne telefony nie w tym przedziale cenowym niestety, bo Wave i Galaxy S koło tysiąca stoją. Nie rozumiem fascynacji iPhonami, ale o gustach się nie dyskutuje, jeśli HTC to tylko HD2, magiczna maszyna, zbierałem zęby nie raz jak widziałem jego możliwości, ale cena jest za wysoko na dzień dzisiejszy. Jak już ktoś wcześniej napisał telefon to nie aparat fotograficzny więc nie kładź nacisku na fajny aparat, bo nie zmieścisz się w cenie. A do 5 stówek to np: LG KP500(Cookie), Sam.S5230(Avila), Sam.S5620(Monte),Sam.B3410(Delphi), Nokia 5230 - to nowe telefony, ceny rynkowe, a z używanych to te wszystkie wymienione plus np: Nokia 5530, Sam.I5700(Galaxy), Sam.I900(Omnia). To by było na tyle.
Ten post edytował tabassccoo 27.10.2010, 10:27:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chcac tworzyc nowego tematu, zapytam , czy mial ktos takie cacko za taka cene?
![]() http://allegro.pl/audiovox-6700-wifi-bt-in...1294400834.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 23:22 |