![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2010 Skąd: Konstancin-Jeziorna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam problem odnoszący się do statystyk . Opiszę jak ja to widzę : Rekord posiada : id dzien miesiac rok wejscia aktywacje rejestracje idusera Chciałbym generować statystyki miesięczne , czyli jak wybiorę dany miesiąc i rok to while + mysql_fetch_array wydrukuje mi wszystkie dni miesiąca z poszczególnymi statystykami dla konkretnego użytkownika. Zastanawiam jak się za to wziąć , aby to jak najmniej obciążało serwer. Proszę o podanie propozycji , ewentualnych zmian. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. -------------------- Movie CMS v 0.1 - Postęp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No ale jakie statystyki?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2010 Skąd: Konstancin-Jeziorna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałoby polegać na tym że użytkownik wchodzi sobie w np. statystyki.php , i wybiera miesiąc i rok i wyświetlają mu się dni danego miesiąca z ilością wejść aktywacji itp.
f5 -------------------- Movie CMS v 0.1 - Postęp
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast rozbijać datę na kolumny dzień, miesiąc, rok, zrób sobie jedną kolumnę typu date lub datetime i wtedy sprawdza będzie prosta będziesz chciał z określonego miesiąca pobrać dane to zrobisz:
|
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązałem, ale plus dla użytkownika wyżej. Pozdrawiam i daje temat do zamknięcia.
-------------------- Movie CMS v 0.1 - Postęp
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 23:54 |