![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt do zmniejszania zdjęć który wykonywany jest przez cron, a więc musi mieć zezwolenie na zapis.
Mam z tym właśnie problem bo ustawiłem chmoda 777 na skrypt crona oraz na folder który ma być przerobiony. Chciałbym się dowiedzieć czy muszę gdzieś jeszcze w skrypcie crona coś dodać? Bo wszystko niby cacy a nie działa ;/ Edit: Coś mi się wydaje że tutaj muszę coś napisać: #!/usr/local/bin/php -q zgadza sie? Ten post edytował Meferot 24.10.2010, 19:02:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czym się objawia to nie działanie? bo strzelam, że w skrypcie crona dałeś taką samą ścieżkę do pliku jak w normalnym skrypcie, a w skrypcie odpalanym przez cron musi być globalna ścieżka, taka jak dałeś w komendzie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tym ze wszystko dziala, a zmniejszanie fotek i tworzenie miniaturek nie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok a jakie ustawiłeś ścieżki do zapisu plików? spróbuj najpierw zapisać jakiś plik tekstowy i zobacz czy działa? czy skrypt działa kiedy odpalasz go z przeglądarki?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 18:48 |