![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam działający setup - strona rejesteracji, wpisywanie danych do bazy danych, sprawdzanie loginu i hasla przy logowaniu itp. Trochę mi to zajęło więc tym bardziej się cieszę, że to działa bo stawiam pierwsze kroki w php. Jednak obecnie kazdy moze sie zarejestrowac i wpisac dowolny login i haslo. Jak zrobic, żeby użytkownik wybieral sobie login przy rejestracji ale haslo bylo jedno do logowania dla kazdego uzytkowinika. Chcę w ten sposob kontrolowac ktory osoby moga wejsc na moja stronke. Dzięki!! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapachniało komuną......
"Rozmowa kontrolowana....." w tym przypadku "Konto kontrolowane...." Pokaż zrzut tabel i plik rejestracji. I z tego co rozumiem chcesz by można było się rejestrować .... Podawać login i hasło i podawać jedno hasło do logowania... bezsens ![]() to po co mają podawać hasło ?przy rejestracji , jak będzie i tak inne. Ten post edytował wosix 23.10.2010, 22:24:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 4 Dołączył: 22.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Banalnie proste, jeśli sam napisałeś system rejestracji i logowania to powinieneś sam na to wpaść
![]() Wystarczy usunąć inputa z wpisywaniem hasla przy rejestracji, a przy dodawaniu danych z rejestracji do bazy danych zastąpić zmienną $haslo czystym textem zawierające konkretne hasło. Osobiście uważam, że to marny pomysł. Lepiej było by zrobić uprawnienia dla konkretnego użytkownika albo aktywacji konta przez administratora. -------------------- UWAGA! Stwierdzono naruszenie paragrafu §33 ustawy ACTA. Podpis użytkownika został usunięty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze może być to hasło dodatkowe ( prywatne) .... coś jak hasło usera i hasło admina ....
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sugeruję utworzyć w bazie danych każdemu użytkownikowi kolumnę "haslo".
Teraz masz 2 opcje... 1. w formularzu rejestracyjnym wpisujesz value="twoje_haslo" i robisz readonly="readonly" [blokada przed edycją przez użytkownika] (wszystko w polu input/textarea) 2. w skrypcie php (rejestracji) w zapytaniu do bazy (INSERT) dajesz w VALUES dodatkowe pole (w Twoim wypadku "haslo") i zapiast np. =$haslo_uzytkownika dajesz swoje hasło. Niezależnie od użytkownika, wszyscy dostaną to samo hasło ![]() Przykład 1 pkt.
Przykład 2 pkt.
Nie takie trudne na jakie wygląda ![]() Pozdrawiam ![]() Ten post edytował modern-web 23.10.2010, 22:34:21 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wosix - nie pytalem o twoja opinie na temat mojego pomyslu, tylko o pomoc w rozwiazaniu problemu, wiec na przyszlosc zachowaj swoje mądre komentarze dla siebie!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.08.2025 - 17:28 |