![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
właśnie piszę dosyć złożony skrypt i mam problem z kodowaniem. Pierwotnie wszystko było napisane w formacie Windows 1250, teraz zamieniłem to na UTF-8. Wystąpił problem. Dane pobierane z bazy danych są wyświetlane bez polskich znaków. Reszta znaków z pliku wyświetla się OK: ![]() W bazie mam ustawione kodowanie UTF-8 dla wszystkich tabel, pól i samej bazy. Dane są wpisane poprawnie, wyświetlają się w phpMyAdmin. Kod pobierający dane z bazy:
Napisałem inne rozszerzenie do tego system, które pobiera dane z bazy - w print_r też krzaki. Pomocy! ![]() Edit: Połączyłem się z bazą za pomocą mysqli i też mam krzaki! Ten post edytował Kikert 23.10.2010, 14:40:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałeś:
? -------------------- Zend Certified Engineer | Microsoft Certified Professional: Programming in HTML5 with JavaScript & CSS3 | Blog
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem, ale przez przypadek zakomentowałem tą linię.
Oczywiście pomógł, miszczu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 13:17 |