![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim celem jest wyłowienie z ciągu
wszystkich zawartości z pomiędzy
i
Niestety, wewnątrz a(...) mogą wystąpić wyrazenia otoczone nawiasami (są tylko dwie takie mozliwosci - (wyrazenie1) i (wyrazenia2)). Pomimo licznych prób nie udalo mi się napisać wzorca który pasowałby do przytoczonego przykładu. Bardzo prosiłbym choćby o jakieś wskazówki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
O to chodzi? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wartości są zawsze oddzielone przecinkiem ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jesli pytasz o odstępy pomiędzy aaa(..) i kolejnym aaa() to tak, z wyjątkiem ostatniego.
Jednakowoż jeśli jest to jakiś problem moge to zmienić albo całkowicie pozbyć się odstepu pomiedzy nimi - jesli to moze cos pomóc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Prawie o to ![]() [...]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Notice: Use of undefined constant STDIN Aczkolwiek, zwracane wyniki są w porzadku. Dziękuję. Mógłbyś mi jeszcze tak szybko powiedziec coż to za tajemnicza STDIN i jak to zrobiłeś? Ten post edytował kokolis 23.10.2010, 15:04:10 |
|
|
![]()
|
|
Aczkolwiek, zwracane wyniki są w porzadku. Dziękuję. Mógłbyś mi jeszcze tak szybko powiedziec coż to za tajemnicza STDIN i jak to zrobiłeś? Żadna tajemnica, wszyscy o tym wiedzą nawet google -> http://www.google.pl/search?client=opera&a...-8&oe=utf-8 ![]() Edit: Oczywiście ostatnia instrukcja jest tutaj zupełnie niepotrzebna. Dodaję ją tylko po to, żeby mieć więcej czasu niż ułamek sekundy na obejrzenie wyników w konsoli. Ten post edytował flashdev 23.10.2010, 15:07:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Z tego co wyczytałem STDIN nie odgrywa tu większej roli. Jakim cudem Twoje wyrażenie pomija nawiasy wewn. nawiasów? Jak to możliwe bez żadnych dod. instrukcji?
|
|
|
![]()
|
|
Z tego co wyczytałem STDIN nie odgrywa tu większej roli. Jakim cudem Twoje wyrażenie pomija nawiasy wewn. nawiasów? Jak to możliwe bez żadnych dod. instrukcji? Nie pomija, tylko dopasowuje do wzorca, jakim jest znak kropki ("." - pasuje do wszystkiego). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ale dlaczego pomija nawias przy (wyrazenie1), a akceptuje ten po a(...). Idąc Twoim tokiem rozumowania powinienem znaleźć tylko jedno pasujące rozwiązanie i uzyskać zawartość spośród a( i ostatnim nawiasem, otrzymując wszystkie inne a(...) wewnątrz.
Ano właśnie, już wiem. Ciąg nie ma postaci linijka pod linijką. Napisałem tak tylko dla uproszeczenia. Dlatego Twoje instrukcje działają bez zarzutu. W jaki sposób mogę poradzić sobie z ciągiem
|
|
|
![]()
|
|
Ale dlaczego pomija nawias przy (wyrazenie1), a akceptuje ten po a(...). Idąc Twoim tokiem rozumowania powinienem znaleźć tylko jedno pasujące rozwiązanie i uzyskać zawartość spośród a( i ostatnim nawiasem, otrzymując wszystkie inne a(...) wewnątrz. Ano właśnie, już wiem. Ciąg nie ma postaci linijka pod linijką. Napisałem tak tylko dla uproszeczenia. Dlatego Twoje instrukcje działają bez zarzutu. W jaki sposób mogę poradzić sobie z ciągiem
Dokładnie o to chodzi. Zobacz jaka będzie różnica po dodaniu flagi "s". Do powyższego ciągu możesz użyć ponizszego kodu.
Będzie działać, dopóki w nawiasie nie będzie przecinków. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niestety wewnątrz moga pojawić się przecinki :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:28 |