![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Używam NetBeans do pisania w php, javie etc. Mój problem, może trochę nie związane stricte z PHP, polega na tym, że nie wiem w jaki sposób zapisać w PHPDoc w komentarzach, informację o zwracanym elemencie jako tablicy obiektów danego typu, tak aby w innych klasach NetBeans wiedział że poszczególne elementy tablicy są obiektami. Pokaże to na skrypcie: klasa obiekt
klasa obiektcontener
gdzieś w skrypcie
Czy jest na to jakieś rozwiązanie Myślałem aby stworzyć metodę w tej klasie coś w stylu $obiektcontener->obiektyIterator()->next() // co zwracało by obiekt typu mojObiekt |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie coś jest obecnie niezaimplementowane w NetBeans:
http://netbeans.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=159842 -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm trudno, to po prostu w komentarzach wpisze @return array(obiekt) albo obiekt[]
Ten post edytował fander 23.10.2010, 11:30:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:08 |