![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2004 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tematy:
1) Ksiazka teleadresowa: Zrealizować usługę WWW (Web service) oferującą możliwość dodawania, edycji, usuwania i przeglądania (wyszukiwania) wpisów. Każda osoba figurująca w książce może mieć dowolną liczbę kontaktów (telefony, e-maile, numery ICQ, GG itp...) Stworzyć przykładową aplikację WWW korzystającą z tej usługi. 2) Program Tv przez www Stworzyć serwis WWW umożliwiający przedstawicielom stacji telewizyjnych publikowanie programów ich stacji, a zwykłym użytkownikom przeglądanie oferty, oraz wyszukiwanie konkretnych pozycji programu wg różnych kryteriów (rodzaj programu, gatunek filmu, godzina emisji itp.). Wymagania odnośnie realizacji projektu: Wykorzystanie dowolnej bazy danych (która oferuje możliwości takie jak triggery, procedury składowane i obsługa transakcji) Komunikacja interfejsu z bazą danych odbywa się wyłącznie za pośrednictwem procedur składowanych Baza powinna być zaprojektowana w sposób zapewniający możliwie wysoką elastyczność i spójność danych W przypadku wykorzystania interfejsu WWW poszczególne dokumenty wchodzące w skład witryny muszą być zgodne ze specyfikacją XHTML 1.1 zalezy mi glownie na komunikacji z baza bo stronke i oprawe moge sam wykonac |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Już nie piszesz, że potrzebujesz to na zaliczenie do szkoły?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2004 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz nie
![]() I zeby nie bylo ze chce zeby ktos zrobil caly projek za mnie, bo i tak bede musial sie we wszystkim orientowac (bede ostro pytany). Poprostu na 2 godz. zajec nie da sie rozkminic calego php i XML. Jak juz pisalem zalezy mi glownie na komunikacji z baza i na tym zeby z komunikacja z bazą danych odbywala się wyłącznie za pośrednictwem procedur składowanych (a nawet nie wiem co to jest :oops: ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:35 |