![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam pytanie jak ustawić w jednym zapytaniu dwa razy where ? chce aby najpierw zapytanie wyszukiwało po id kategorii a następnie żeby wybrało tylko te które w nazwie kategorii mają np pole równe = news
to co tutaj mam niestety wywala błąd więc nie wiem jak inaczej można by to zrobić |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewno literówka commnets!=comments (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 20 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj tak
SELECT commnets FROM news WHERE id in(select id from news where id=$idcm) and rubric=news ORDER BY id DESC LIMIT 1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@poli25 i w czym ma to być poprawniejsze? Przemilcze już fakt ze jest wolniejsze. A już w ogóle przemilcze fakt, że powielasz błąd autora....
@krystian1991x masz conajmniej dwa błędy zapytania. Po części rozwiązano ci je we wcześniejszych wypowiedziach. Jednak błąd zapytania możesz sam zobaczyć i przeanalizować. Wystarczy mysql_error(). Tu masz o tym napisane: Temat: Jak poprawnie zada pytanie zastosuj się do tego zanim zaczniesz zadawać kolejne pytania na forum
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:27 |