![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam temat, ale mam nadzieje że tak... ![]() Pisze prostą aplikację w PHP do przeglądania i drukowania danych z bazy MS Access. Mój problem polega na filtrowaniu danych względem daty - pole z datą w bazie ma format dd.mm.yyyy i jest to pole tekstowe (być może właśnie w tym tkwi problem, ale struktury bazy nie mogę zmienić) Moje zapytanie wygląda mniej więcej tak: i to nie działa prawidłowo, bo data w bazie tym wypadku traktowana jest jako liczba i pokazuje mi mi daty/liczby od 15092009 do 25102009 czyli też np 16092006 Znalazłem http://theserverpages.com/php/manual/en/fu...n.odbc-exec.php no i próbowałem coś takiego: ale to też nie działa prawidłowo Jedyne co mi się na razie udało to wyciągnąć z bazy dzień, miesiąc lub rok funkcjami day(), month() i year() i teraz z tym jakoś kombinuje, ale nie wiem czy jest to dobra droga... Nie mam już więcej pomysłów jak to ugryźć. Z góry wielkie dzięki za pomoc Znalazłem rozwiązanie. Zatem dla potomnych:)
Ten post edytował marcinged 29.10.2010, 11:32:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 11:16 |