Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

9 Stron V  « < 7 8 9  
Reply to this topicStart new topic
> Konkurs Jesień 2010
dr_bonzo

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Co do reszty uwag - spróbujemy z nich skorzystać następnym razem, choć nie ukrywamy, że opracowanie takiego zadania konkursowego, które nie pozostawiałoby żadnych wątpliwości jest naprawdę gigantyczną pracą.

To mi sie podoba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Cytat
Nie ukrywam jednak, że w przypadku tego zadania błąd nadmiarowego lub brakującego znaku nowej linii nie jest dla mnie sprawą kluczową, tak więc wszyscy autorzy prac, które zwracają wyniki zgodne z oczekiwaniami mają powód do zadowolenia i dumy - niezależnie do tego \n na końcu które było lub nie.

A to nie, bo czemu ten blad zostal zignorowany, a inne bledy nie (jak np. hmmm, te moje)?

-------
edit:

Cytat
Co mnie martwi, to według moich pomiarów kod zwycięski jest średnio 30% wolniejszy od mojego, a według Jury szybszy o 0.46%. No ale mówi się trudno, regulamin jest regulaminem. Ocenę pozakonkursową pozostawiam forumowiczom. Mam nadzieję, że przy organizacji kolejnych konkursów organizatorzy wyciągną wnioski z naszych komentarzy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Otrzymane wyniki zaleza od sposobu testowania, ten uzyty w tym konkursie byl jaki byl - zlikwidowal drobne roznice miedzy skryptami. Ale kazdy go znal i wiedzial ze tak bedzie to testowane.

Ten post edytował dr_bonzo 17.11.2010, 21:36:54
Go to the top of the page
+Quote Post
r4xz

Grupa: Zarejestrowani

-----

tak btw to mogę czuć się wyróżniony jako najbardziej roztrzepany "(5) przed kwadratami nagłówek z danymi osobowymi" (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif)

co do konkursu to był dobrze opisany. oby więcej takich no i oczywiście więcej uczestników by się przydało!
+Quote Post
8rol

-----

kaliberx i twój działa przy ciągu zawierającym małe litery (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Czyli jak widać, kwestia wielkości znaków nie była w pełni jasna.

Ten post edytował 8rol 17.11.2010, 21:42:11
+Quote Post
flashdev

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Cytat(DeyV @ 17.11.2010, 21:18:39 ) *
Co do reszty uwag - spróbujemy z nich skorzystać następnym razem, choć nie ukrywamy, że opracowanie takiego zadania konkursowego, które nie pozostawiałoby żadnych wątpliwości jest naprawdę gigantyczną pracą.

Są już jakieś plany co do daty kolejnego konkursu? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
rolka

-----

Ehh wylosowałem dopiero 11 miejsce :/
Gratuluję zwycięzcom i dziękuję organizatorom za ciekawy konkurs!
+Quote Post
askone

-----

Cytat(kaliberx @ 17.11.2010, 21:30:05 ) *
Według oficjalnego rankingu mój kod zajął drugie miejsce. Pewnie jesteście zainteresowani kodem, więc postanowiłem go opublikować.

Patrząc na Twój kod widzę, iż szedłem dobrą drogą. Gdybym tylko się nie wywrócił na jednym przypadku to szanse były duże (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Najważniejsze, że sporo się nauczyłem i tylko czekać na kolejny konkurs

Gratulacje dla Zwycięzców
+Quote Post
phpion

Grupa: Moderatorzy

Również gratuluję zwycięzcom (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Moja praca zajęła 6 miejsce więc nie tak źle. Troszkę martwią mnie niewielkie różnice pomiędzy kolejnymi pracami. Chyba faktycznie zadecydował w pewnym sensie przypadek. Bardziej miarodajne wyniki byłyby licząc jakiś bardziej stały czynnik, np. maksymalne zużycie pamięci, no ale nie o to chodziło w tym konkursie. Tak czy siak dzięki za zabawę i jeszcze raz gratulacje dla zwycięzców.

Swoją drogą: uchylicie rąbka tajemnicy w jaki sposób dokonywaliście testów? Ja u siebie puściłem testy dla wszystkich podanych zestawów wejściowych i łączny czas wykonania wszystkich (zapisywany do bazy dla każdego uruchomienia w każdym zestawie) to ok. 7 sekund. Testowałem za pomocą ApacheBench:
Cytat
ab -n1000 -c1 http://adres

czyli teoretycznie osiągane wyniki powinny być jeszcze gorsze od Waszych. Żeby było jasne: nie mam zastrzeżeń co do uzyskiwanych wyników bo generalnie proporcje są zachowane. Interesuje mnie jedynie ta ogromna różnica między Waszymi wynikami, a tymi uzyskanymi przeze mnie.

Ten post edytował phpion 18.11.2010, 08:28:05
+Quote Post
dr_bonzo

-----

@phpion - podejrzewam ze twoj apache ma wbudoway modul php'a - przez co troche szybciej odpala ten interpreter, niz zwykle odpalenie php'a z konsoli.
+Quote Post
phpion

Możliwe, nie będę teoretyzował hehe. Odpaliłem jeszcze test bat'em:
Kod
@echo off

for /f "tokens=1-4 delims=:." %%a in ("%time%") do set start=%%a:%%b:%%c
echo %start%

for /L %%i in (1,1,1000) do php -f phpion.php I3OHUI5Y0UXU7VQO9U63C > zrzut.txt

for /f "tokens=1-4 delims=:." %%a in ("%time%") do set stop=%%a:%%b:%%c
echo %stop%

i czas pracy to ok. 10 minut (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) więc już kompletna porażka (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Ten post edytował phpion 18.11.2010, 10:31:43
+Quote Post
dr_bonzo

-----

Moj benchmark

http://paste-it.net/public/tf452d5/

$ php benchmark.php 1000

Dawał ok 48s dla 1000ca odpalen jednego kodu.

@phppion - miales czasy "identyczne" jak wszystkie skrypty ktore testowalem, wiec sie tak nie martw (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Ten post edytował dr_bonzo 18.11.2010, 11:13:33
+Quote Post
phpion

Hehe, nie martwię się. Tym bardziej, że i tak miałem błąd związany z brakiem ostatniego entera. Wkurzyłbym się lekko gdyby mój kod okazał się mega turbo szybki, ale z racji tego błędu zostałby zdyskwalifikowany. W obecnej sytuacji jestem wyluzowany (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.gif)
+Quote Post

9 Stron V  « < 7 8 9
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.12.2025 - 22:25