![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam pytanie techniczne. Jak długi maksymalnie może być kod? To dość istotne niestety..
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
zapewne nie przyjmą kodu na tyle długiego, w którym zawarł być wszystkie możliwe kombinacje wyjścia np. w postaci tablicy i potem tylko wyświetlac (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%)
|
zapewne nie przyjmą kodu na tyle długiego, w którym zawarł być wszystkie możliwe kombinacje wyjścia np. w postaci tablicy i potem tylko wyświetlac (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) yyy... dlaczego? przecież wiadomo, że taki kod nie ma szans z dobrym algorytmem... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
no dalej nie otrzymaliśmy odpowiedzi, czy czasy wszystkich zostaną upublicznione, nawet tych z poza top3, każdy jest ciekawy jak mu poszło, nawet jeśli gorzej
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
@my salsa: Fajnie jednak byłoby móc zobaczyć inne rozwiązania, a nie tylko same czasy. ahhh nie dopatrzyłem sory, a rozwiązania też by się przydały (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) tylko czy wezmą pod uwagę naszą prośbę? W razie czego, jak ktoś wcześniej proponował, też chętnie swoje udostępnie Ten post edytował my salsa 3.11.2010, 19:05:58 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Regulamin mówi: To jest napisane jednoznacznie, ostatni prostokąt to też prostokąt więc po nim też powinna następować dodatkowa linia. IMO powinno być tak jak na Twoim obrazku. Wydaje mi się że to i tak nie będzie miało znaczenia, nie powinni nikogo dyskwalifikować za taki formalny szczegół. Szkoda, że nie można liczyć na potwierdzenie otrzymania pliku, z doświadczenia wiem że załączniki *.php są często blokowane przez skrzynki (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ja też tak kurna myślę. JA TEŻ TAK KURNA MYŚLĘ. Idę pisać, bo mam jeszcze trochę do napisania. Nara. Ten post edytował damc 3.11.2010, 20:06:15 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%)
|
W regulaminie zostało zanotowane że wszystkie prace oprócz zwycięskiej zostaną usunięte....
A więc wątpię żeby organizatorzy zmieniali teraz regulamin, który zaakceptowało już większość uczestników |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%)
|
Co za problem po północy zrobić temat i w nim wklejać własne kody? Po 24 już nie przyjmują zgłoszeń więc nawet jak ktoś wklei kod to nic (chyba?) się nie stanie. W regulaminie nie ma nic o tym, że nie można upubliczniać własnych kodów (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Proponuję przedłużyć konkurs o jeden dzień. Kto jest za?
Do organizatorów: czy jest taka możliwość, jeżeli dużo osób byłoby za? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%)
|
A w jakim to celu?
Na konkurs były przeznaczone całe 2 tygodnie... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat zapewne nie przyjmą kodu na tyle długiego, w którym zawarł być wszystkie możliwe kombinacje wyjścia np. w postaci tablicy i potem tylko wyświetlac Czemu nie - nie ma zadnych ograniczen. Sam taki kod napisalem i byl.... ha! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ...gorszy z 3x |
|
|
|
|
|
|
|
Wszystkich kombinacji prostokątów jest tylko 30600 a ich rozmiar wynosi tylko 12.6 MB (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jak bardzo optymalny był algorytm, który testowaliście? Bo mi się kojarzy tu temat tablicy mieszającej ze sprytnie dobranym hashem. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Może ktoś spróbuje, bo mi się już nie chce, prawdę mówiąc. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%)
|
qba10: 7-8MB
Przedluzanie konkursu: NIE - kazdy mial tyle samo czasu - jak z tego skorzystaliscie to wasz problem. Prezentacja programow: to sa nasze programy wiec mozemy z nimi zrobic co chcemy. Oczywiscie publikacja przed 00.00 nikomu sie nie oplaca (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
Wiem ,że do końca konkursu zostały jeszcze 2h ale chce powiedzieć że konkurs bardzo mi się podobał.
Dopiero teraz zauważyłem jak nieoptymalny pisałem kod w php. Mam nadzieję że przyda mi się to na przyszłość No i przy okazji mam nadzieję że mój kod będzie wystarczająco dobry by zmieścić się w czołówce... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Hej,
Próbowaliście przewidzieć dekodowanie bardzo długich ciągów wejściowych, czy po prostu modlimy się aby nie przekroczyć zakresu inta? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Czemu nie - nie ma zadnych ograniczen. Sam taki kod napisalem i byl.... ha! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Wygenerowanie wszystkich rozwiązań to nie problem. Pamiętaj tylko o innych ograniczeniach wynikających z podanej konfiguracji PHP oraz o tym, że PHP potrzebuje także czasu na parsowanie tablic. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
@kaliberx, dokładnie, poza tym jak pisałem wcześniej złożoność części programu generującej prostokąty jest zaniedbywalnie mała w porownaniu z odkodowywaniem ciągu i znajdowaniem parametrów
Cytat czy po prostu modlimy się aby nie przekroczyć zakresu inta? jak masz taką potrzebę to możesz skorzystac z biblioteczki bc_math (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 5.12.2025 - 00:13 |