![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie, jak powinno się poprawnie wyświetlać diva na stronie w PHP? Pytanie zagmatwane i niejasne, zatem posłużę się przykładem. Mam stronę index.php i jest tam cała zawartość strony w HTML, jest div logowanie, w którym wyświetla się forma logowania lub "Jesteś zalogowany". I teraz właśnie jest pytanie, czy tego diva powinno się wyświetlać przez echo w zależności od sesji "zalogowany"? Szkielet strony wygląda następująco:
Czy w div logowanie wstawić wstawkę php sprawdzającą sesję['logowanie'] i w zależności od jej wyświetlać za pomocą echo albo formularz logujący(trochę duża wstawka) albo "zalogowano" czy są raczej jakieś "optymalniejsze" sposoby typu logowanie na osobnej stronie, wpisanie sesji i przekierowanie z powrotem? Ten post edytował P4vlo 20.10.2010, 17:08:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja robię to tak, na początku pliku sprawdzam, czy dana osoba jest zalogowana, jeżeli nie, to robię przekierowanie do formularza HTML, gdzie musi wpisać, dane do zalogowania. W wypadku, kiedy jest zalogowany, puszczam go dalej
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tyle, że ja mam ten formularz na stronie, coś jak tutaj na forum. A chce na stronie wyświetlać parę divów w których zawartość jest zależna od zalogowania.
Ten post edytował P4vlo 20.10.2010, 17:51:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie che być nie miły, bo każdy miał początki. Ale proszę PHP to podobno język programowania czyż nie? Więc co ma jedno do drugiego, zrobisz jak będzie uważał, ale proszę o jedno.
To nie HTML mam PHP w sobie, tylko to PHP generuje kod HTML który następnie jest wyświetlany przez przeglądarkę. Sposobów może być mnóstwo na dane rozwiązanie, ale wiążcie bezpośrednio PHP z HTML'em (wiem, wiem do tego został stworzony) ale aktualne realia jakie mamy w programowaniu raczej już od tego odbiegają. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A chodziło mi tylko o jedno,
Kod if($_SESSION['zalogowany']) { echo ' Jesteś zalogowany'; }else{ echo // Dłuuuugi formularz logowania } No ale nic, poszło przez echo z ob_start(); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 17:39 |