![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam 3 tabele
create table klient (klient_id serial, imie varchar(30), nazwisko varchar(30), ulica varchar(30), miejscowosc_id integer, kod_pocztowy varchar(30), wojewodztwo_id integer, telefon varchar(30), constraint klient_pk priamry key (klient_id)); create table miejscowosc (miejscowosc_id serial, nazwa varchar(30), constraint miejscowosc_pk priamry key (miejscowosc_id)); create table wojewodztwo (wojewodztwo_id serial, nazwa varchar(30), constraint wojewodztwo_pk priamry key (wojewodztwo_id)); chce stworzyc relacje miedzy klient.miejscowosc_id a miejscowosc.miejscowosc_id i klient.wojwodztwo_id a wojewodztwo.wojewodztwo_id NIE WIEM JAK STWORZYC RELACJE W MYSQL. POMOZCIE PLIZZZ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
NIE WIEM JAK STWORZYC RELACJE W MYSQL. POMOZCIE PLIZZZ Przeczytaj kurs (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Poznałeś klucze obce albo zapytani JOIN?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cos takiego wymyslilem
alter table klient add constraint foreign key (miejscowosc_id) references miejscowosc (miejscowosc_id); albo alter table klient add constraint klient_miejscowosc_id_fk foreign key (miejscowosc_id) references miejscowosc (miejscowosc_id); albo alter table klient add foreign key (miejscowosc_id) references miejscowosc (miejscowosc_id); nie wiem czy to dziala, nie mam na kompie mysql, ta baze bede robil w szkole?/ sprawdzie czy to dziala plizz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Czytałeś jakikolwiek kurs? Wątpię...
Cytat nie wiem czy to dziala, nie mam na kompie mysql Jw. Zainstalowanie MySQL u siebie w celu przetestowania, to góra 10 minut roboty. Zamykam, bez sensu pisać o czymś wyłącznie ze względu na to, że autora atakują niechcemisie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:22 |