![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem jeszcze początkujący z PHP. Mam problem odnośnie logowania za pomocą PHP i MySQL. Chciałbym w jednym pliku mieć formularz i za pomocą przesyłania danych na tej samej stronie otrzymać wiadomość, że jestem zalogowany/lub nie. Podaję mój fragment kodu:
Plik index.php
Problem w tym, że jak przesyłam w ten sposób to po zalogowaniu mam wiadomość o tym, że jestem zalogowany, ale mam dalej formularz na stronie z pustymi polami, a chcę aby był widoczny TYLKO przed logowaniem. Proszę, pomóżcie (tak abym zrozumiał, czyli proszę o jakąś podpowiedź z kodem.) Pozdrawiam, Andrzej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No więc skonstroluj to czy ma się wyświetlać czy też nie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 25.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował zimekk 19.10.2010, 11:54:28 -------------------- Trochę historii...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, to pomogło. Mam jeszcze jedno małe pytanko - jak zrobić, aby z innego pliku wyświetlały mi się funkcje w części dla zalogowanych. Plik zaczynam od session_start(), mam dołączony plik z funkcjami ale gdy wywołuję je [np. administracja() lub $content_admin] to widzę tylko komunikat z tym, że jestem zalogowany i oczywiście resztę strony OPRÓCZ funkcji, którą wywołuję. Próbowałem różnych sposobów, ale wymiękam. Pomóżcie. Podaję fragment kodu:
Dzięki, Andrzej |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście to Ci radzę po sprawdzeniu poprawności danych w bazie utworzyć sesje np:
$_SESSION['user_id'] = x; x=id usera z bazy A potem jak będziesz sobie chciał wyświetlić tylko coś dla osoby zalogowanej to robisz:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:46 |