![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem. Oto moja struktura strony:
Mam na niej generowane automatycznie spany gdzie id to dolny prog przedzialu a wartosc to cena produktu Użytkownik ma inputa w który wpisuje ilość i cena zależy właśnie od tej ilości. Mam problem tylko jak sprawdzić w jakim przedziale mieści się wpisana ilość? Nie mam pomyslu jak rozwiązać mój problem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. ID nie może zaczynać się cyfrą.
2. Dla własnej wygody przekaż te dane do JS w jakiejś cywilizowanej formie, np.: Kod { 3. Na dobrą sprawę wystarczy podać tylko górny przedział i w pętli sprawdzać czy aby przypadkiem podana wartość nie jest większa od górnej granicy przedziału. Jeżeli jest, to lecisz dalej, jeżeli nie, oznacza to, że masz odpowiedni przedział.
{ range: [1, 12], price: 1332 }, { range: [13, 24], price: 222 }, { range: [25, 48], price: 123 } } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety do js mogę tylko w taki sposób przekazać dane. Czy istnieje może inne rozwiązanie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak @Crozin napisał, pętla a w niej warunek.
Coś ala:
to tak mniej wiecej -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 15:20 |