Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> obciążenie procesora 100%
kossa

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Zainstalowalem dzis latke z Microsoftu chroniaca przed nowym wirusem.
Wirusa na szczescie nie mialem jednak mam inny problem - caly czas procesor mam na pelnych obrotach - 100%.

Znalazlem na stronie Microsoftu ze byl blad w latce do w2k i taki wlasnie problem wystepowal. Podane tam byly biblioteki .dll, ktore byly odpowiedzialne za taka prace procesora jednak ja w XP nie mam tych bibliotek.

Czy moze ktos z Was wie jak znalesc przyczyne takiego obciazenia procesora albo co jest za to odpowiedzialne, ktory z programow/procesow pochlania taka moc...

Z gory bardzo dziekuje za wszelka pomoc i wskazowki!

Pozdrawiam
Łukasz
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
spenalzo

-----

Ctrl+Alt+Del czyli Menedżer zadań. Sprawdzasz który proces zajmuje procesor i go killujesz. Ja miałem tak, ze po instalacji sterowników do SB Live! pojawialy sie 3 procesy Devldr (czy jaoś tak), które zajmowały 99% mocy procesora - niestety, każdorazowo po restarcie windowsa trzeba było je usuwać, bo nie mogłem dojść skąd one się biorą i jak je wyłaczyć.

--------------------

+Quote Post
Siner

-----

Zrob tez skanowanie antywirusem.
Miałem podobny problem,
zeskanowalem dysk i wszystko dziala jak najlepiej.

--------------------
+Quote Post
DeyV

Grupa: Zarząd

polecam również http://www.safer-networking.org/index.php?...p?page=spybotsd który również potrafi wykryć wiele niaprawidłowości.

--------------------
"Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
+Quote Post
kossa

-----

Dziekuje Wam za wskazowki, zagladalem do menadzera ale nie zauwazylem ze kolumna CPU mi sie zwezyla i dlatego nie moglem dostrzec co bylo nie tak. Okazalo sie ze sterownik do mausepada w notebooku mi 99% mocy procesora pobieal, nigdy nie mialem wczesniej z nim takich problemow, juz go odinstalowalem i jest ok.

Jeszcze raz dziekuje Wam!

Pozdrawiam
Lukasz
+Quote Post
orson

-----

witam ...

jest tez sposob reczny ... w konsoli piszesz:
Kod
tasklist

i dostajesz liste procesosow ... znajdujesz ten ktory ma najwiecej %% zapamietujesz PID ... potem:
Kod
tasklist /FI "PID eq <PID PROCESU>" /M

lista wszystkich DLL uzywanych przez dany proces ...
znajdujesz dll, backupujesz i wywalasz ... UWAGA: jezeli dll sa w %windir% to trzeba sprawdzic prawym klawiszem we wlasciwosciach ktore nie sa od microsoftu ... potem juz tylko zmiana nazwy na *.bak, usuniecie z katalogu %windir%system32dllcache i reset ... powinno pomoc ... taka sama metode mozna stosowac do usuwania wtyczek szpiegujacych w IE ...
[/quote]

--------------------
Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:43