![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siedzę już nad tym dobre 2h i nadal nic nie wykombinowałem. Najgorsze jest to, że jest to prosta sprawa, jednak komletnie wyleciało mi to z głowy - dlatego zwracam się do was.
Próbuję zrobić taką nawigację: ![]() Czyli po najechaniu muszką na jakieś menu w nawigacji, chcę żeby zmienił się kolor, a w zasadzie całe menu na inny kolor. Dla przykładu powiedzmy, że najeżdżam na "stronę główną" w nawigacji, a ten przycisk zmienia się na inny kolor. Tak wygląda przykładowy przycisk, a obok drugi (:hover): ![]() ![]() W zasadzie to nie zrobiłem nic, bo zapomniałem jak to się robi ![]() Prosiłbym o jakieś wskazówki, albo najlepiej gotoffca, bo dużo roboty z tym nie ma ![]() Oczywiście będzie nagroda za pomoc, pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Obrazek półprzezroczysty png i zmieniasz tylko background-color w pseudoklasie :hover
Jeżeli nie chcesz zmieniać tylko kolorów to google -> css rollover -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w css daj
#menu li:hover Powinno działać ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
askone, niestety ale to już wiedziałem tysiące lat temu, tylko że nie w tym problem
![]() zrobiłem coś takiego:
No i działa, no bo musi i to normalna sprawa. Problem pojawia się gdy dam drugi obrazek do nawigacji, czyli powiedzmy, że kod html strony głównej wygląda tak: I zamiast mieć obok drugi obrazek, to pojawia mi się on pod tym poprzednim. Co dziwne, display:inline nic nie pomaga, a przecież powinno (?). Czekam na dalsze wskazówki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Prawie super, tylko że w dół ucieka. Sam zobacz:
![]() Po usunięciu tego display: inline-block; pokazuje się normalnie, tylko jedno pod drugim.. próbowałem dać margin i padding na 0, ale to nic nie daje. Co może być przyczyną? Ten post edytował Ramzaa 18.10.2010, 11:39:26 |
|
|
![]()
|
|
Wrzuć to gdzieś publicznie bo teraz można tylko wróżyć.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra, już sobie poradziłem. Dzięki wielkie wookieb
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:16 |