![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Posiadam taki obrazek: http://i54.tinypic.com/33ud2fp.jpg. i na stronie przepuszczam go przez następujące funkcje:
I otrzymuję następujące komunikaty błędów:
Zupełnie nie wiem dlaczego. Obrazek ma rozszerzenie JPG, funkcja jest JPEG wiec powinno być ok a to wywala mi błąd ;/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zupełnie nie wiem dlaczego. Obrazek ma rozszerzenie JPG, funkcja jest JPEG wiec powinno być ok a to wywala mi błąd ;/ kliknij prawym myszki na obrazku - rozszerzenie mało ważne, ważniejsze nagłówki w przeglądarce...Typ: Obrazek PNG nagłówek w przeglądarce: Content-Type: image/png na początku zanim na nagłówki popatrzałem, to myślałem, że to jest na redirekcie [też działa na obrazkach - gdyż po redirekcie można dowolną treść z dowolnymi nagłówkami i ciastkami wysłać...], ale tutaj są pliki serwowane bezpośrednio z serwisu http://tinypic.com/ -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 8 Dołączył: 30.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie tak jak napisał zegarek84 - w żadnym wypadku nie możesz się sugerować tylko rozszerzeniem pliku, użyj funkcji finfo_file() do rozpoznawania typu pliku. I jak chcesz bawić się w edycję obrazków, to polecam olać GD i poczytać o programie imagemagick i poleceniu system(), działa na większości hostingów i daje nieporównywalnie większe możliwości, o jakości nie wspominając.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To w takim razie jesli użytkownik u mnie w portalu podaje link do loga/obrazka to jak mogę sprawdzić jego MIME? bo obecnie sprawdzam rozszerzenie, co jak widać się nie sprawdza ;( Zbytnio nie wiem jak sprawdzić mime type pliku an zewnętrznym serwie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 8 Dołączył: 30.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:47 |