Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][MySQL]Jak wziąć liczbę wywołanych kwerend od czasu załad. strony, Da się jakoś dowiedzieć ile razy było wywołane mysql_query ?
konrados

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Czy jest jakaś możliwość, by na samym końcu skryptu dowiedzieć się ile razy, od startu strony, była wywołana funkcja mysql_query ?

Nie używam żadnej bilbioteczki/klasy wspomagającej używanie mysql. Tylko czyste funk. mysql_ ... i tu drugie pytanie - znacie może jakąs taką prostą klasę? Bo pewnie gdybym takowej używał to nie było by problemu z pierwszym pytaniem.

edit:
Kurde, kiedyś pomagaliście, a ostatnio, na moje ostatnie 3 pytania na tym forum nikt nie chce odpowiedzieć (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif)

Nie zadaję pytań, na które odpowiedź zna google, więc o co chodzi?

(IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif)

Ten post edytował konrados 18.10.2010, 11:17:39
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
wookieb

Grupa: Moderatorzy

Inna klasa? PDO
O profilowaniu mysql możnaby dużo pisać. Jeżeli chcesz to zrobić na poziomie aplikacji to nie ma bata i musisz zastąpić mysql_query inna funkcją pośredniczącą.

Cytat
Kurde, kiedyś pomagaliście, a ostatnio, na moje ostatnie 3 pytania na tym forum nikt nie chce odpowiedzieć

Nie zwracaj się tak pretensjonalnie, bo nikt obowiązku odpowiadanie nie ma.

Ten post edytował wookieb 18.10.2010, 11:21:43
+Quote Post
Nh2003

-----

Skoro nie korzystasz z żadnej biblioteki to po każdym wywołaniu mysql_query zwiększaj sobie jakąś tam zmienną o 1. Na końcu skryptu sobie to wyświetlisz i masz liczbę zapytań do bazy.
+Quote Post
konrados

-----

Dzięki Wam.

Ja oczywiście wiem, że nie macie obowiązku pomagać, dlatego wyraziłem jedynie smutek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Co do PDO, to na 3 z serwerów z których korzystam, dwa nie mają go zainstalowanego (jedynie na trzecim, płatnym, jest). Dlatego myślałem raczej o małej klasie, którą sobie bym mógł kopiować gdzie będę chciał i korzystać. No i chodzi o coś dużo prostszego.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 25.08.2025 - 05:19