![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy jest jakaś możliwość, by na samym końcu skryptu dowiedzieć się ile razy, od startu strony, była wywołana funkcja mysql_query ? Nie używam żadnej bilbioteczki/klasy wspomagającej używanie mysql. Tylko czyste funk. mysql_ ... i tu drugie pytanie - znacie może jakąs taką prostą klasę? Bo pewnie gdybym takowej używał to nie było by problemu z pierwszym pytaniem. edit: Kurde, kiedyś pomagaliście, a ostatnio, na moje ostatnie 3 pytania na tym forum nikt nie chce odpowiedzieć (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) Nie zadaję pytań, na które odpowiedź zna google, więc o co chodzi? (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) Ten post edytował konrados 18.10.2010, 11:17:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Inna klasa? PDO
O profilowaniu mysql możnaby dużo pisać. Jeżeli chcesz to zrobić na poziomie aplikacji to nie ma bata i musisz zastąpić mysql_query inna funkcją pośredniczącą. Cytat Kurde, kiedyś pomagaliście, a ostatnio, na moje ostatnie 3 pytania na tym forum nikt nie chce odpowiedzieć Nie zwracaj się tak pretensjonalnie, bo nikt obowiązku odpowiadanie nie ma. Ten post edytował wookieb 18.10.2010, 11:21:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 14 Dołączył: 3.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro nie korzystasz z żadnej biblioteki to po każdym wywołaniu mysql_query zwiększaj sobie jakąś tam zmienną o 1. Na końcu skryptu sobie to wyświetlisz i masz liczbę zapytań do bazy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Wam.
Ja oczywiście wiem, że nie macie obowiązku pomagać, dlatego wyraziłem jedynie smutek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co do PDO, to na 3 z serwerów z których korzystam, dwa nie mają go zainstalowanego (jedynie na trzecim, płatnym, jest). Dlatego myślałem raczej o małej klasie, którą sobie bym mógł kopiować gdzie będę chciał i korzystać. No i chodzi o coś dużo prostszego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 05:19 |