![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Staram sie zrobic TOP 10 graczy w pewna gre. I ugrzęzłem. ma taki kod:
podglad: http://www.andriskos.pl/bazaOK.php ale podane lewele graczy sa niezbyt dokładne bo bez procentu.Chciałbym tak np: '54 i 22%' ale co ja mogę nie znając PHP Niezbędne dane znajdują się w tabeli TBL_ABILITY w kolumnach FLD_EXP oraz FLD_MAXEXP. Procent o który mi chodzi wyjdzie z działania FLD_EXP : FLD_MAXEXP * 100. Ale jak to połączyć z w/w działającym skryptem aby wyświetlało szczegółowy lvl to nie mam pojęcia. Po raz kolejny liczę na pomoc
Powód edycji: [Spawnm]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm żeby obliczyć procenty potrzebujesz mieć ile potrzeba na każdy level
do obliczenia procentu zrobił bym tak: przypisal do tablicy wartości ile expa trzeba na jaki level a % obliczył bym:
gdzie $dane_panel['level'] postaci której właśnie obliczamy a tabela_exp to tablica w której znajduje się potrzebne doświadczenie na każdy level |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja wiedziałem że to się tak skończy
![]() Nie napisałem że moja znajomość php / sql jest na poziomie 0,5 % Proszę zatem aby zmodyfikować skrypt który podałem na początku aby wyświetlał dokładny level postaci. Wiem wiem, zapytacie 'może jeszcze frytki do tego?' Ale ja tak łaaaadnie proszę ![]() @UP W w kolumnach FLD_EXP oraz FLD_MAXEXP jest właśnie zapisane to o czym mówisz czyli FLD_EXP - obecny poziom gracza np 100 FLD_MAXEXP - poziom przy którym nastąpi przejście na następny lvl, np 300 czyli: 100 / 300 * 100 = 33,3 a to oznacza że jakiś tam user ma np lvl 55 i 33,3% Ale jak to sklecić żeby działało? Proszę o gotowca. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja nie pomogę bo ten kod który podałeś jest dla mnie dziwny/trudny..
zapraszam do nauki php/mysql ;p jedynie mogę ci pomóc opisując jak to zrobić : 1 robisz zapytanie które pobierze te dane które podałeś np:
Ten post edytował Ulysess 17.10.2010, 13:30:22 |
|
|
![]()
|
|
zapraszam do nauki php/mysql ; Nie czytałeś, ja nie mam potrzeby uczenia się php / sql . Tym bardziej nie rozumiem Twego postu. Potrzebuje tylko tego małego skrypciku..... ![]() @DOWN Typowy Polak, pokaż ile masz w portfelu a może Ci pomogę. Ten post edytował czaczawik 17.10.2010, 16:55:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie czytałeś, ja nie mam potrzeby uczenia się php / sql . Tym bardziej nie rozumiem Twego postu. Potrzebuje tylko tego małego skrypciku..... ![]() Ale to forum jest dla ludzi, ktorzy sie ucza i potrzebuja pomocy. Jesli zas nie masz zamiaru sie uczyc, a potrzebujesz gotowca, to odpowiednim dzialem dla ciebie, jest dzial GIELDA OFERT. -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:17 |