Witam!
źle mi działają prywatne wiadomości... W skrzynce nadawczej mam wiadomości które mam odebrać i jeszcze chyba są jakieś błędy...
napisz.php:
<?php
if($_SESSION["zalogowany"]==1){
if($_POST["tresc"] && $_POST["do"] && $_POST["temat"]){
mysql_query("insert into wiadomosci values(NULL, '".$_POST["tresc"]."', ".$_SESSION["zalogowany"].", ".$_POST["do"].", 0, NOW(), '".$_POST["temat"]."', 0)"); mysql_query("insert into wiadomosci values(NULL, '".$_POST["tresc"]."', ".$_SESSION["zalogowany"].", ".$_POST["do"].", 0, NOW(), '".$_POST["temat"]."', 1)"); echo "<br><br>Wysłano wiadomość!<br>"; }
else if($_POST["submit"]){
echo "<br><br>Nie uzupełniono wszystkich pól!<br>"; }
echo "<form action='napisz.php' method=post>"; echo "<br>Temat: <input name=temat size=30>"; echo "<br>Do kogo: <select name=do>"; $wynik=mysql_query("select user_login, user_id from users order by user_login"); echo "<option value=".$rekord["user_id"].">".$rekord["user_login"]; }
echo "Treść: <br><textarea name='tresc' rows=8 cols=50></textarea>"; echo "<br><input type=submit value='wyślij wiadomość' name=submit>"; }
if($_SESSION["zalogowany"]==0){
header("Location: /register.php"); }
?>
napisane.php(nadawcza):
<?php
if($_GET["id"]){
mysql_query("delete from wiadomosci where wiad_id=".$_GET["id"]); echo "Usunięto wiadomość!<br>"; }
else if($_GET["co"]){
$wynik=mysql_query("select * from wiadomosci where wiad_id=".$_GET["co"]." and wiad_czyj=1"); echo "<br><br><table border=1><tr><td>Odbiorca: ".$odbiorca["user_login"]."</td><td>Data: ".date("d/m/Y H:i", strtotime($rekord["wiad_data"]))."</td><td><a href='odebrane.php?id=".$rekord["wiad_id"]."'>usuń</a></td></tr>"; echo "<tr><td colspan=3>Temat: ".$rekord["wiad_temat"]."</td></tr>"; echo "<tr><td colspan=3>".$rekord["wiad_tresc"]."</td></tr>"; }
else{
$wynik=mysql_query("select * from wiadomosci where wiad_od=".$_SESSION["zalogowany"]." and wiad_czyj=1 order by wiad_data "); echo "<table><tr><td>Odbiorca</td><td>Temat</td><td>Data</td><td> </td></tr>"; if(!mysql_num_rows($wynik))echo "<tr><td colspan=4 style='text-align:center'>Nie masz żadnych wiadomości!</td></tr>"; echo "<tr><td>".$odbiorca["user_login"]."</td><td><a href='napisane.php?co=".$rekord["wiad_id"]."'>".$rekord["wiad_temat"]."</td><td>".date("d/m/Y H:i", strtotime($rekord["wiad_data"]))."</td><td><a href='napisane.php?id=".$rekord["wiad_id"]."'>usuń</a></td></tr>"; }
}
}
?>
odebrane.php(odbiorcza):
<?php
if($_GET["id"]){
mysql_query("delete from wiadomosci where wiad_id=".$_GET["id"]); echo "Usunięto wiadomość!<br>"; }
else if($_GET["co"]){
mysql_query("update wiadomosci set wiad_przeczytane=1 where wiad_id=".$_GET["co"]); $wynik=mysql_query("select * from wiadomosci where wiad_id=".$_GET["co"]); echo "<br><br><table><tr><td>Nadawca: ".$nadawca["user_login"]."</td><td>Data: ".date("d/m/Y H:i", strtotime($rekord["wiad_data"]))."</td><td><a href='odebrane.php?id=".$rekord["wiad_id"]."'>usuń</a></td></tr>"; echo "<tr><td colspan=3>".$rekord["wiad_temat"]."</td></tr>"; echo "<tr><td colspan=3>".$rekord["wiad_tresc"]."</td></tr>"; }
else{
$wynik=mysql_query("select * from wiadomosci where wiad_do=".$_SESSION["zalogowany"]." and wiad_czyj=0 order by wiad_data");
echo "<table><tr><td>Nadawca</td><td>Temat</td><td>Data</td><td> </td></tr>"; if(!mysql_num_rows($wynik))echo "<tr><td colspan=4 style='text-align:center'>Nie masz żadnych wiadomości!</td></tr>"; $kw1="";$kw2="";
if(!$rekord["wiad_przeczytane"]){$kw1="<b>";$kw2="</b>";}
echo "<tr><td>".$nadawca["user_login"]."</td><td><a href='odebrane.php?co=".$rekord["wiad_id"]."'>$kw1".$rekord["wiad_temat"]."$kw2</td><td>".date("d/m/Y H:i", strtotime($rekord["wiad_data"]))."</td><td><a href='odebrane.php?id=".$rekord["wiad_id"]."'>usuń</a></td></tr>"; }
}
}
?>
Mogę prosić o pomoc bo się pogubiłem?