![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Poszukuję skryptu PHP w którym użytkownicy mogą tworzyć grupy i inni mogą do nich dołączać. Nie że nie próbowałem ale ze skryptu logowania/rejestrowania robiłem ale mi błędy wyskakują. Nie ma na razie dużo liczyć po mnie bo 2 dzień zajmuję się PHP/MySQL. Jak ktoś by mógł mi pomóc to bym bardzo dziękował. Chciałbym byście mi pomogli w tych grupach zrobić: Lidera, i max 6 os w grupie. I jeszcze jakoś to wyświetlić. nie szukam gotowca ale jakoś nie mogę i nie umiem tego zrobić, pomoc by się przydała. Z góry dzięki. może ktoś wie jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
To chcesz gotowca czy pomoc w zrobieniu ?
Jak pomoc w zrobieniu to proszę: robisz 2 tabele grupa{ id, nazwa, leader_id } oraz grupa_user{ id, user_id, grupa_id } limit typu max 6 w grupie dajesz w php przez sprawdzenie czy count dla grupa_user where grupa_id=? wynosi już 6 czy jeszcze nie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 13 Dołączył: 28.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lub postaw CMSa (Drupal, Joomla)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czyli tak:
Zapytania SQL: Kod CREATE TABLE `grupa` ( `id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT , `nazwa` VARCHAR( 30 ), `leader_id` VARCHAR( 30 ), PRIMARY KEY ( `id` ) ); dalej coś nie mogę wymyślić ;/ Dobrze to zrobiłem? Możecie pomóc z częścią dołączania do grupy? Ten post edytował VirG 16.10.2010, 10:44:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:28 |