![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
A więc ten kod nie chce mi działać na stronie hostowanej przez ugu.pl. Sądzę że błąd leży w ".htmlspecialchars" gdyż strona chyba nie ma dostępu do tego... Mam stworzyć ten plik w głównym folderze czy co? Wszystko inne nie podaję bo jest dobrze najprawdopodobniej... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A więc ten kod nie chce mi działać na stronie hostowanej przez ugu.pl Wyświetlają się jakieś błędy?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie, pisze że dodało ale w bazie nie ma i nie da rady zalogować... tylko jak do bazy ręcznie dodam to idzie...
Ten post edytował VirG 14.10.2010, 21:19:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Lepiej zobacz, co wypluwa mysql_error.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Wyskakuje:
1136: Column count doesn't match value count at row 1 a dałem tak: Kod <?php if($_POST["send"]==1){ //sprawdzanie czy formularz został wysłany if(!empty($_POST["login"]) && !empty($_POST["haslo"])){ //oraz czy uzupełniono wszystkie dane if(mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where user_login='".htmlspecialchars($_POST["login"]."'"))))ShowForm("Użytkownik o podanym loginie już istnieje!!!"); // sprawdzanie czy użytkownik o podanej nazwie już istnieje else{ mysql_query("insert into users values(NULL, '".htmlspecialchars($_POST["login"])."', '".htmlspecialchars($_POST["haslo"])."')"); // zapisywanie rekordu do bazy echo "Rejestracja przebiegła pomyślnie. Możesz teraz przejść do <a href='index.php'>strony głównej</a> i się zalogować."; echo mysql_errno() . ": " . mysql_error() . "\n"; } } else ShowForm("Nie uzupełniono wszystkich pól!!!"); } else ShowForm(); mysql_close(); //zamykanie połączenia z bazą ?> Już jest dobrze... Popełniłem 1 błąd bo dodałem w tabeli jeszcze 1 rzecz do users i nie dopisałem null, dzięki wszystkim co próbowali pomóc. Temat: OFF Ten post edytował VirG 15.10.2010, 14:28:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:59 |